Sunday, September 26, 2010

N.o.n.s.e.n.s.e.~!!


i dunno what my blog viewers think about me
when they read my blog entry..
sometimes i feel ashamed..talking bullshit!!
nonsense!!
maybe they assume me as a crazy man that
so obsess towards friendship!!
i want to ask u
its that necessary for me to take others point of view?
i do concern bout my blog readers!
but sometimes i just don't care, i have to be ignorance!
i already inform this blog is the way to express my feeling..
to voice out whatever in my thought!! to share my life experience..
IT'S REALLY HAPPENED TO ME!!
or shud i make this blog privacy?
only inviting person can read my blog??
hmm shud i?
but whatever it is i will still share my life story
whether its sweet or bad!!
dat's so me~ DAUS!!

p/s : ahh whatever it is i DON'T care!! huhuhu

H.i.l.a.n.g.~!!


Kadang2 aku rasa aku spt kehilangan didalam diri sendiri..
dulu aku seorang yang ceria, hapy go lucky...
kini masih sama cuma tah ler..aku lebih suka bersendirian..
sebolehnya aku mengelak jika ada yg mencari..
adakah aku menyimpan dendam??
ataupun kematangan hidup melanda diri!
aku tidak tahu mana silapnya aku spt tidak wujud sahaja
dimata teman-teman..!!

adakah aku hanya sandaran shj?
@ perasaan dalaman shj?
aku sedar kekurangan diri...aku tidak handsome, berduit!
sbb itu semakin ramai menjauhi..aku tidak salahkan mereka..
sudah nasib badan..tak selalu kehidupan memihak kita..
sometimes ada dugaan yg perlu kita hadapi..
itulah yang mematangkan kita...
aku tidak kisah tiada kawan klu itulah takdirnya..
aku happy bersendirian..
tiada hati yg perlu dijaga..
tp bila aku mengambil langkah itu..!!
ramai pula yg dtg mencari..
aku serba salah..
selalu disalah tafsirkan..
aku jd keliru
aku hilang
!!

G.u.i.l.t.y.~!!


Aku rasa bersalah pada seseorang ini..
Aku sentiasa sedar bila aku melakukan kesilapan..
Sebahagian diri ini memujuk..Sebahagian lg menghasut!
AKu kalah dgn amarah diri sendiri..
AKu terlalu mengikut kata hati..
Sedangkan aku sendiri pemaaf orangnya..
Tp kerana aku manusia biasa..
Aku turuti bisikan syaitan direjam!!
Aku mmg bersalah..AKu maki hamun..
Aku keluarkan kata2 keji..
walaupun tiada niat dihati...
kerana terlalu marah
telalu mengikut perasaan..
aku telah menghancurkan hati seseorang..
aku sedar terlajak perahu boleh ditarik
tp terlajak kata??
AKu boleh sahaja memohon maaf..
AKu boleh perbaiki kesilapan..
tp yg aku khuatiri disini
adakah kejadian ini akan berakhir selamanya..
atau akan berulang kembali??
kerana aku hanya insan biasa yg lemah..
sbb itu aku mengambil kptsn mengundur diri shj..
biarlah masing2 tenteram menjalani hidup..
aku tidak mahu berdosa lagi melukakan hati dia
kadang2 confuse juga kan..
tp aku harus kuat!!
cukuplah sampai disini..
biar masa menentukan segalanya..

S.a.j.e. S.h.a.r.e.~!!

ni 1 lg cite yg aku ingin kongsi pd pembaca sekalian..klu ada la..ahakz..cite ni ttg salah sorang shbt baik aku ketika di kolej dulu...tp dia benti kolej sebelum bermula semester 4, katanya tidak berminat lg..aku sudah puas menasihati akhirnya aku menghormati keputusan dia...tiada guna memaksa jika hati tidak rela...setelah benti dia smbung pelajaran di sebuah kolej automotif kot..xpasti la..yg aku pasti dia blaja psl mesin2 ni...bidang yg dia suka..siap dia kata dpt dekan setiap sem...then sempat lg dia menghargai aku..gara2 aku pernah mengajar dia matematik lu...alhamdulillah...

Berbalik kepada cerita yang ingin aku kongsikan...pd hari raya ke-3 dia ada call aku dlm kul 2pg...so aku bergayut ngan dia hampir 1 jam lebih...dia ckp dlm bnyk2 kwn kolej tu aku sorang je yg dia slalu contact..dia wat facebook pun sbb nk cari aku...sbb da lost contact gara2 handphone dia dicuri...alhamdulillah silaturahim bersambung lagi setelah sekian lama terputus hubungan..so dlm conversation aku ngan dia tu...dilahirkan rasa kecewa la..dia kata dia xkesah apa org anggap psl dia..dia xboleh ubah tanggapan org...dia juga bilang klu boleh dia nk hilang shj dr mata kwn2 kolej..so aku paham perasaan dia...kata2 dia tu wat aku serba salah gak..sbb aku sendiri pun jarang contact dia walhal dia slalu call aku..aku juga merasa spt apa yg dia rasa...aku juga pernah ingin melenyapkan diri dr kwn2 kolej...aku rasa seperti tersisih sgt...pdhal masa zaman kolej dulu melekat cam gam UHU..mcm2 kongsi bersama...tp itu lah realiti kehidupan...tiada yg berkekalan...aku ada juga nasihati dia supaya bersabar..lgpun xmati pun xde org ingat kita..janji kita jalani hidup dgn baik...rakan sekerja kan ada...alhamdulillah dia sudah bekerja di Melaka..dia ada mengajak aku kesana bekerja..insyaallah klu ada rezeki, aku teringin juga..
merasa dunia Melaka pula..hehehe

So moral of the story...teruskan kehidupan..kwn2 silih berganti..yg penting hati kita...jika kita menghargai persahabatan tu..xkira la jarang contact or xpernah contact..kita pasti menerimanya dgn hati terbuka..well dunia ni kecik shj...1 hr nnt pasti bersua..masa akan mengubati segalanya..jalani hidup dgn gumbira..
=)

K.e.m.a.l.u.a.n.!!

Ini 1 lg pengalaman aku yg *&^%$#@@#$%^&*!!! ntahlah, aku xtaw cmne nk m'gambarkn keadaan itu...nk kata aku ok saje xjugak...terasa spt org bodoh saje!! Begini jalan cerita dia..once upon a time, aku kuar la b'2 ngan kwn aku ni di Suria KLCC...mmg da plan sehari sblum! dia ajak aku tgk wayang ketika itu 'ADNAN SEMPIT' dia begitu ngefans sgt cite tu..pdhal dia udah nonton cite tu...tu pun da 2 3x katanya...kelass!! aku pulak kire first time yg pertama la bg aku..hahaha!! no hal la..sbb aku xkan tgk cite smpai 2x kat wayang bazir kot wlpn cite tu gempak habis... So pd hari kejadian, aku dgn dia pegi la menonton...diajak nonton pulak kat TGV KLCC...bosan jgk la aku asik2 KLCC coz aku & dia pun keje KLCC gak! aku taw sbb apa dia ajk kesitu..sbb awek dia pun keje KLCC gak...kire sambil menyelam minum air le. aku follow saje lah...lgpun mudah sket klu g KLCC..SO dlm wayang tu aku tgk dia duk pegang hp..ada org call, pd mulanya dia xlayan pastu dia angkat gak...then duk sms..aku xtny plak kan...aku jeling2 je la...smbil nonton!! so abes je cite 'ADNAN SEMPIT' kitaorg kuar..tetiba aku t'nmpak kelibat awek dia...so aku pun bgtaw la dia ni..trus dia kejar awek dia..tarik tangan..aku yg dibelakang ni tgk je la...follow dr jauh je la! xkn la aku ikut kejar skali kan....tu bodoh namanya..haha..dari jauh aku nmpak mcm bergaduh!! so aku biar je la..aku wat nampak xnmpak je...tp org sekeliling perasan kot..sbb membe aku tu jenis gamble..dia tarik awek dia cam nk pelok..Well DRAMA sgt kan!! none of my business! last2 aku yang ditinggalkan sendirian...hahaha...dia duk sebok kejar awek dia..ntah apa hal tah..aku terasa cam malu gak r, mana taw kan ada org perasan ke...td b'2 tetiba sorang2 cam org bodoh keseorangan..hahaha...so aku tggu gak la dlm brp minit...then aku decided nk balik je la...tp sblum tu aku singgah kat auntie anne 'btol ke nama kedai tu' confuse sejenak...aku mengidam nk makan roti yg bersalut chocolate! xingat la nama saintifik dia apa!! then tgh2 beratur membe aku tu call..tny aku kat mana!! argghhhh serba salah aku...aku mls nk layan sebenarnya..aku ingat nk blk je la..tp klu xangkat pe plak dia kata..lgpun dia duk call2 + sms2 aku gak..aku pasrah je la...so berjumpa la aku kembali dgn dia..dia ajak lepak kat luar suria klcc tu..ala kat kolam tuuu...so dia pun cite la...gara2 t'salah anta msj je rupanya...itu saje... perempuan klu cemburu masyaALLAH...buruk bebenor..yg jadi mangsa aku la, hilang trus mood nk jalan2 or shopping...lepas dia xplain kat aku, aku minta diri utk pulang.. [ skema gile ] so korang wat la kesimpulan sendiri...pernah x korang alami apa yg aku alami?? padan muka aku kan..ahhahaah

p/s:- gaya penceritaan yang teramat bolok!! hahaah

S.u.k.a. S.u.k.i. K.a.u. S.a.j.e.~!!

Eh senang hati kau je kan...datang & pergi sesuka hati kau je...aku ingatkan kau dah xkan cari aku lg...tup tap tup tap kau muncul lg...aish xfaham la aku dgn kau...ye la kan setelah beberapa bulan kau menyepi..aku skrg da xkesah pun kau cari aku or x..bg aku pershbtn baik antara kita sudah berlalu..lagipun dulu kau pernah bilang....'maafkan aku, aku xkan cari ko lg dunia akhirat'
gara2 aku just xangkat phone call kau yg berkali2 itu..see..skrg kau yg cari aku lg...duk call2 aku..sms la...aku xtaw la apa yg ko nk sebenarnya..aku sengaja tny apa cer kau dgn AWEK kau tu..!!! kau jwb 'NO KOMEN'..knp erk?? da putus ke?? semenjak kau ngan AWEK kau tu kau kn da xmsj aku lg..xcr aku dah...well tp skang tetiba je msj pula..kau boring kau cari aku!! hmm...aku pulak yg baik hati ni duk la melayan kerenah kau..pdhal aku mmg da taw kau sepertinya apa...tidak dinafikan KAU MMG BAIK! =) aku sedar itu..tp itu tidak bermakna kau boleh sewenang-wenangnya!! time raya aku wish ko xreply..alasan kat kmpung xde line..smpai mati ke ko duk kampung tu...tak kan..sekurang2nya da kembali ke KL reply la tp wat bodo..Seriusly aku xMARAH pun...malah aku jwb phone call kau! aku reply sms kau..tp kau wat aku mcm tggul kayu..kau msj aku then tetiba ko menyepi trus...xde la nk end the conversation dgn cara yg btol
'k la t msj lg'
or seangkatan dgnnya..ni setiap kali ko msj aku, ditgh kemuncak sms kau senyap!! aku pernah suarakan ketidakpuasan hati aku ini pd kau..tp kau jwb 'itu mmg cara kau sms'...huh!!!! pelik benar aku!! xmunasabah langsung...xkn la aku je nk kene jaga hati kau..hati aku ni..??? sejujurnya aku xkesah pun kau xcari aku...aku lg gembira... bukanlah aku membenci...tp aku xnk berdosa krn rasa sakit hati aku..ntahla..cuma aku rasa sakit hati je bila rasa dipergunakan..;gpun kau bila ngan AWEK lain, tanpa AWEK lain!! xde pendirian langsung...! papepun terserah ko la...aku ada krdt aku reply...aku kan jenis kwn yg telan je segalanya!! buat baik dibalasnya begini buat jahat lg lah dibenci...whatever!!

Wednesday, September 22, 2010

M.a.j.u. K.e.h.a.d.a.p.a.n.~!!

Yeah!!
Aku harap inilah detiknya..
tiba masanya aku maju kehadapan..
yang belakang hanyalah memori
simpan saja dlm hati..
tidak perlu dikenang lagi..!!

Aku tidak ingin berduka!
Aku tidak mahu lagi kecewa..
Aku hanya dambakan kebahagian!! ( giteww )
Semoga aku cekal mengharungi ranjau berduri duniawi!!
Semoga ALLAH membuka pintu hati
menyinari aku dgn Nur Cayaha Hidayah
Semoga aku dikalangan hambaNYA yg beriman!
=)

Monday, September 20, 2010

L.a.g.u..2~!!

Lagu2 yang aku dgr lately!!

i.D'masiv - Cinta Masih Disini
ii. Afgan - Padamu Ku Bersujud
iii. Fiq feat Mirwana - Manifestasi Cinta
iv. Wali Band - Egokah Aku
v. Data - Mengulit Kenangan
vi. Gil - It's Your Love
vii. Maher Zain - For The Rest of My Life / Hold my hand
bla3..

B.u.k.a.n. Y.a.n.g. T.e.r.b.a.i.k.~!!

Aku tahu aku bukanlah yang terbaik dihatimu!!
aku manusia yang lemah & malang!
Aku tidak boleh mengawal apa yang berlaku..
Jika kau mengerti aku, kau akan faham kenapa semua ini berlaku..
Aku rasakan ketidakadilan yang ketara..
Aku cuba memujuk diri untuk tidak memikirkannya..
Aku cuba mengalih tumpuan..
Tapi aku tidak mampu..
Aku bukan sengaja menyakitkan hati kau..
Tp bila diri rasa ditipu..
Mungkin kita saling tidak mengerti..
Kemahuan aku mengatasi kemampuan kamu...
Aku tiada apa lagi yg bisa aku suarakan...
Aku tidak lagi mengharapkan yang terbaik..
Aku cuma mahu kau pergi jauh dari kehidupan aku...
Itulah jalan terbaik untuk kita...
biarlah aku sahaja yg terluka..
krn sememangnya aku yang bersalah...
aku buta!! lupakan segala episod duka..
jalani hidup masing2 dgn tenang & gumbira
itu sahaja yang aku inginkan!
aku tahu kau pun begitu
selamat tinggal!

K.A.I.N. B.U.R.U.K.~!!


KAIN BURUK!
itulah perkataan yg plg sesuai menggambarkan diri aku...istilah Kain Buruk menyerap semua kotoran...begitu juga aku..aku menyerap sahaja segalanya..perbuatan baik mahupun buruk...kata2 keji & sinis...sikap, tingkah laku, perangai...aku serap semuanya..aku pendam segalanya dlm hati...aku sebenarnya manusia yg plg aneh...sejujurnya aku bukan manusia yg mudah menggambarkan perasaan kpd org lain..aku sedih, kecewa, marah, benci, meluat..aku tidak pernah tunjuk..segalanya ku pendam sahaja...paling busuk yang aku lakukan aku hny mendiamkan diri sahaja..selama mana yang boleh!

Aku manusia yg amat sedar akan diri sendiri! aku tidak bernilai...aku cuma kain buruk!! aku bukanlah intan permata yang boleh menyuarakan rasa, atau mempertikaikan sesuatu.. pedulikah mereka...aku sedar kain buruk spt aku dimana tempatnya... manusia akan mengambil aku, si kain buruk bila ada 'kotoran' dan bila aku sudah menjalankan tugas aku...aku dibuang @ dicampakkan ketepi...aku redha...aku tahu tugas aku, aku taw tempat aku..sebagai kain buruk!! aku pasrah..aku redha...MAAFkan aku jika aku tidak menjalankan tugas dgn sebaiknya..karna aku cumalah kain buruk yg tidak berharga...tersangatlah buruk! tiba masa aku akan dicampak @ dibuang!!..mana ada manusia menghargai kain buruk seperti aku...aku bukan kain sutera yang memerlukan penjagaan rapi, pemerhatian!! aku sangat berbeza...tp yg pasti aku gembira dgn diri aku sendiri..walaupun aku hanya sekadar kain buruk...
=)

I.n.s.a.n.2~!!


Dalam kehidupan aku ini..hanya ada 2 kategori manusia yg penting!!
i. keluarga ii. sahabat
tp kini apa yang aku nampak hny keluarga shj yg ada utk aku!!..mmg benarlah famili sentiasa ada utk kita tidak kira dimana shj..apa jua perkara sama ada baik atau buruk; masalah.penyakit.musibah.yg dtg menimpa..keluarga sentiasa disisi...itu tidak dpt dinafikan lg..jd aku tidak mahu berbahas psl keluarga krn sudah sedia maklum peranan keluarga!! sudah mmg kenyataan kot keluarga adalah segala2nya!! TITIK

Beralih kpd yg ke-2 SAHABAT dr dulu aku mmg memerlukan sahabat disisi..sepanjang kehidupan aku selama 24thn ni mcm2 jenis aku temui..ada yg baik, ada yg sekadar nama sahaja..ada yg mempergunakan..pelbagai lg lah...tp aku xpernah menyerah
kerana bkn mudah utk mengenali hati budi manusia..berbuat baik tidak semesti dibalas baik..berbuat jahat lg lah..digalakkan!!aku taw ada diluar sana yg ikhlas hendak bershbt dgn aku..cuma keadaan tidak mengizinkan..mungkin takdir sudah tertulis..jarak masa kehendak dan lain2..semua tidak menyebelahi...mungkin kerana salah aku juga...aku terlalu memberi & mengharap kpd shbt!! aku taw setiap yg berlaku ada hikmahnya..adakah ini pembalasan utk aku krn hingga saat ini aku tidak mempunyai sahabat sejati yg aku boleh banggakan..Bila mengenangkan semua ini...aku tidak lg peduli...ada shbt or tidak...kdg2 aku lebih rela tiada org mencari aku..aku lebih tenang dirumah...bersendirian tidak bermakna no life!! cuma aku senang dgn keadaan ini...aku tidak perlu pk & mengambil berat ttg org lain!! tp bila shbt dtg mencari aku tidak dpt mengelak sbb aku bukan insan yg KEJAM!! aku lemah...aku tidak mahu shbt b'prasangka buruk terhadap aku! biarlah aku ada utk shbt wlpn shbt tidak ada utk aku!!...
=)

C.i.n.t.a.~!!


Pemikiran & pendapat aku mungkin berbeza dr insan lain...
so bg aku, umur skrg hny ada 3 shj perkara ptg dlm life aku..

1. bekerja
2. membantu keluarga
3. njoy.


kerana bg aku usia begini kita tidak seharusnya memikirkan soal cinta..
kerana ia akan menambahkan lg beban & komitmen kita..
bg aku biarlah lewat 20-an nnt br aku pikir kan soal cinta..
lgpun sudah tertulis setiap manusia diciptakan berpasangan!!
so tidak perlu tergopoh-gapah dalam mencari cinta..
satu hari nnt ia akan datang tanpa diundang!!
tp wat masa ni biarlah aku single & bebas...
aku tidak mahu fikiran ku bercelaru..
hati aku tidak tenteram..
dalam percintaan ada bnyk dugaan kan...
ini hanyalah pendapat aku!! tp aku sedar
ramai diluar sana mengejar2 utk berpasangan!!
baik buruk tanggung la sendiri...!!
itu hak kalian..
aku hanya memerhati!!

p/s:- seorang teman akhirnya mengakui pegangan aku ini benar!!
biarlah solo dari menghabiskan wang ringgit & masa pd
sesuatu yg belum pasti!! bg dia, ada duit kawen terus..
senang..tak perlu la nk bercinta smpai 3 4 tahun..
yg akhirnya terpisah jua...
papepun its juz my point of view...
what's yours!!

M.e.n.c.o.b.a.~!!


Mencoba tuk fahami...tp aku gagal...
aku tidak setabah itu..aku kalah..
tewas dgn tingkah laku & sikap ketidakadilan kamu!
tp apa boleh aku buat...berbalik kpd kenyataan hidup...
aku cuma kain buruk!! digunakan bila perlu..
marah, kecewa, terluka...semua itu tidak berguna..
tiada sapa yang peduli...merintih sahaja sendiri...
luahkan diblog!!
the only 'bff'' yg aku ada!!

R.a.y.a.~!!


Sudahpun 11 syawal..
bermakna sudah 11 hari kita beraya..
tp tahun ini adalah tahun yg plg *&^%$#@
aku xtaw cmne nk menggambarkan raya kali ni...
aku tidak membeli baju raya wlaupun sepasang pun!
pd hari raya p'1 aku cuma memakai suar pendek ngan t-shirt!!
begitu jugak hari raya ke-2...
aku cuma bersuar pendek
malah aku pergi jogging disebelah ptg nya...
begitulah raya yg seterusnya...
aku cuma duduk dirumah goyang kaki
smbil menonton rancangan2 menarik ditb!!...
tidak dinafikan kedatangan sedara mara, teman2,
jiran2 pd hari raya 1 & 2..
tp itu perkara biasa kok! pd waktu itu shj meriah...
aku ada juga beraya dirumah jiran tp itu pun kerna terpaksa shj..
kebetulan aku melepak dgn teman2 diajaknya beraya...
ikut aje la..klu ikutkan hati malas je..
segan kok! tp xnk kecikkan hati org yg mengajak!
so ini jelah 1 satunya rumah aku beraya...
even umah sedara mara pun aku xdtg..
ntah apa la kata mereka kan!!
hmm well ini lah raya aku thn ni...
no gambar-gambar
tersangatlah boring!!
=(

Monday, September 13, 2010

n.o. C.H.O.I.C.E.~!

Sometimes i'm happy!
Sometimes i don't
no matter what happen
i still live my life with smile.
i hv no choice..
enjoy it or end it!
so better i juz accept my destiny..
be strong, be cool..
the rest leave to the almighty - ALLAH s.w.t!
whatever it is
i'm just ordinary human being =)
i'm SORRY

n.o.n.e. o.f. m.y. b.u.s.i.n.e.s.s.!

I dunno what shud i feel..
angry..regret?
bla3
so i juz let it be..
none of my business..
even i might been hurt!
who care? u? nopp
ur life ur decision..
terserah kamu..
=)

Sunday, September 5, 2010

Wednesday, September 1, 2010

I.n.d.e.p.e.n.d.e.n.c.e. D.a.y.~!



Design by:- F| Z
Firdaus Zamri


Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke-53
1 Malaysia Menjana Transformasi..