Tuesday, November 30, 2010

K.e.p.o.h. K.e.p.o.h.~!


For some reason
i will no longer update this blog
starting today until
i don't know when !
but
One thing for sure
I'll be BACK soon !
hasta luego
;-)

p/s:- F | B account deactivated too!

Monday, November 22, 2010

C.l.a.r.i.f.i.c.a.t.i.o.n. 2~!

I know lately my blog entry was so emotional .
And maybe some of you might think that i am NEGATIVE !
or my blog were so irritating and bored to read !
What can i do . I cannot satisfied everyone !
But I do appreciate all the viewers .
even with or without any comments
THANK YOU VERY MUCH !
Please visit me again .
:)

OK however i want you to know my real self !
FOr those who know me inside and outside ,
they know how strong i am . How positive i am !
How dedicated i am ! How crazy i am .
How HANDSOME i am ! oppss HAHAHA !
You know what 'i'm not SUPERHERO' . i'm NOT alien !
i'm just normal human being that have pure heart ! [ ahakz ]
So as normal human being sometimes i'm OK .
Sometimes i'm NOT !
but whenever i'm sad or mad i never show it .
I just keep it deep inside of my heart .
I dissemble my feeling :)

Thru blogging i can share and write anything !
i don't think it is wrong to express my feeling !
i have the rights to write anything as long as
i'm not doing something against the law !
U noe what i mean !
For me blogger is a space for me to share |
to communicate | to inform | etc !
I love writing | I love blogging |
I'm just being myself !
:)

OK - hope you all understand !
and once again TYVM to all viewers !
Enjoy Reading !
:)

Sunday, November 21, 2010

H.o.l.d. M.y. H.a.n.d.~!!

by Maher Zain

I hear the flower's kinda crying loud
The breeze's sound in sad
Oh no !
Tell me when did we become,
So cold and empty inside
Lost a way long time ago
Did we really turn out blind
We don't see that we keep hurting each other no
All we do is just fight


BRIDGE

Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don't we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought

CHORUS

Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let's pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

Children seem like they've lost their smile
On the new blooded playgrounds
Oh no
How could we ignore , heartbreaking crying sounds
And we're still going on
Like nobody really cares
And we just stopped feeling all the pain because
Like it's a daily basic affair

REPEAT BRIDGE

REPEAT CHORUS

No matter how far I might be
I'm always gonne be your neighbor
There's only one small planet where to be
So I'm always gonna be your neighbor
We cannot hide, we can't deny
That we're always gonna be neighbors
You're neighbor, my neighbor
We're neighbors

So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind

REPEAT CHORUS

D.o.w.n.~!!


Aku down sgt ! Aku taw aku tak sepatutnya seperti ini . Aku sendiri tidak tahu kenapa aku jadi begini . Mungkin kerana terlalu memendam perasaan | memendam rasa ! Semakin lama semakin tidak tertampung lagi . Akhirnya meletup juga dgn cara yg BAIK . KENYATAAN aku BUKAN MANUSIA SEMPURNA ! aku juga ada KELEMAHAN | KEKURANGAN Walaupun begitu aku sentiasa bagi yang TERBAIK untuk sesiapa sahaja | untuk apa jua ! KEKUATAN | KELEBIHAN aku cuma pada keikhlasan aku dalam melakukan sesuatu ! aku tidak pernah berhenti mahupun mengalah . Aku akan berusaha sedaya upaya aku ! Tapi bila hasil yang diinginkan tidak seperti yang diharapkan , aku jadi begitu sedih sangat ! Aku jadi fed up | kecewa | give up . aku MARAH tapi harus pada siapa ? Apa yang KURANG lagi | Apa yang tak cukup ? Diluaran aku tersenyum lebar | ketawa setan tp gundah di hati ? Semuanya aku pendam sendiri . Aku sembunyikan rasa sedih | kecewa | geram ! Pada siapa harus aku luahkan ? Pada siapa aku harus kongsikan ! Aku sendirian hadapi semua ini . Apa daya aku ? Aku bukan sesiapa . Tiada apa yang boleh aku lakukan selain PASRAH ! jalani takdir hidup dgn tabah & sabar . Itupun selagi aku mampu . terasa ingin menjerit sahaja. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~

Saturday, November 20, 2010

F.A.T.E.~!

Semakin hari berlalu . Semakin itu juga fikiran aku bercelaru . Hati tidak tenang . Jiwa kacau ! Terkadang aku rasa begitu kecewa dgn kehidupan aku sendiri ! Aku sudah tidak berdaya lagi . Aku harus dimana lagi ? Aku sudah berusaha sedaya upaya aku ! Tapi masih gagal ! Bintang kehidupan aku semakin malap ! Tiada sinar lagi . Adakah aku harus menyerah kalah ? Mundur sahaja ? Biarkan saja diri ini jatuh tersungkur dilanda badai ! Terus terang aku katakan , aku tidak kuat lagi . Melihat nasib teman2 sekeliling yang lebih baik membuatkan aku bertambah sedih ! bukan kerana cemburu , tp kenapa aku tidak seperti mereka ! apa salah aku ? APA! KURANGKAH USAHA aku dari mereka ? BODOH sangatkah aku ! Pernahkah mereka bersusah payah seperti aku ? Mungkin ini suratan kehidupan buat aku ! aku harus jatuh dan terus jatuh menyembah bumi ! Bukanlah mahu mengenang nasib badan yg malang tapi hanya menzahirkan kekecewaan , kesedihan , kekurangan diri ! Aku bersyukur pada ALLAH s.w.t aku dilahirkan dengan cukup sifat , tiada cacat cela . Tapi apa gunanya kalau nasib tidak menyebelahi aku ! Aku tiada tempat untuk mengadu . Bukan mudah tatkala bersendirian menghadapi dugaan ini ! Kadang2 bila aku bersendirian aku menangis . Aku sedih sangat mengenang nasib diri ini . Ketika menulis entry ini air mata berderai lajunya . Aku tidak dapat tahan lagi . Aku sedih sangat . Bukan ingin meraih simpati sesiapa . Tapi kesedihan ini tidak tertanggung lagi ! Perit di dalam hati hanya ALLAH sahaja yang tahu . Aku rasa seperti org BODOH , tidak BERGUNA sahaja . Aku sedar bukan aku sahaja yang hidup susah . Ada lagi manusia yang serba kekurangan . Tapi manusia disekeliling aku ? Begitu mudah mendapatkan apa yang dihajati ! Aku tahu segalanya sudah tertulis | sudah ditakdirkan dari azali lagi . Untungkan mereka ! Aku bukan minta lebih2 . cukuplah sekadar aku dapat membahagiakan keluarga aku dan mereka yg memerlukan terutama ibu bapa ku selagi mereka masih hidup . Sampai kapan harus aku menanti sinar kebahagiaan ? Menanti jawapan yang tak pasti ! Yang aku tahu aku harus mencari kekuatan utk bangkit kembali . Tapi bagaimana ? Bila ? di mana ? Aku sendiri buntu & keliru ! Ya ALLAH kau kuatkanlah hati aku untuk menempuh dugaan yang kau beri ! Aku redha jika inilah takdir yang aku harus jalani . Terima Kasih

Thursday, November 18, 2010

P.u.s.i.n.g.!

I love this SONG .
sedang hangat ditelinga ku kini .

PUSING lirik
by Winner Band

remuknya jantungku..
sesaknya nafasku..
sakitnya hatiku
karna kamu !


kau tikam hatiku
dan racuni aku
betapa kejamnya
kamu kamu


langit pun terbelah
bumi pun terhenti
sakit hati ini
kau kuliti


oh kejamnya kamu
selalu begitu
tampar tampar aku
kelakuan mu
kelakuan mu


C/O
aduh pusingnya kepalaku
melihat kelakuan nakalmu
apakah memang caramu
perlahan-lahan mematikanku

aduh sakitnya hatiku
melihat kelakuan nakal kamu
oh tuhan tolong lah aku
jauhkan dia dari hidup ku...

Wednesday, November 17, 2010

P.a.n.g.s.a.p.u.r.i. P.e.r.m.a.i.~!!


OK lah ini aku nk cite psl kejiranan di flat ni pulak . aku rasa kediaman yang aku menetap skrg ni OK lah . omputih kata 'NOT BAD AT ALL' =) so kwsn ni dipagari . tapi xde plak pakguard .
dlm kwsn flat ni ada court tuk futsal . SORRY no carpet . Lantai simen je yer . NO bumbung . Free air . baru best . kira 1 court boleh main pelbagai aktiviti la . Futsal | Bola Jaring | Lari2 | Sukaneka | macam2lah . ko boleh main anytime je . SIANG MALAM . sampai kau lebam kau mainlah . janji kau hepi . Kat sini pun ada surau . Hari2 dgr org AZAN . hati ni ada jugak terbuka utk pergi . tp wat masa ni belum bersedia lagi . Malulah ngan pakcik2 . hehe . Sembahyang raya pun dibuat kat sini . Tak perlu pegi jauh2 ye . Lain la solat JUMAAT . kenelah g ke masjid . ye idok ? tak jauh pun . tp klu jalan kaki mau jugak belengas 1 badan . Ok back to the story , dlm kwsn flat ni ada kedai gak . tp sayangnya kedai cam hidup segan mati xmau . barang2 berhabuk . aku nak beli pun confuse . klu dah terpaksa nk wat cmnekan . entam sajelah labu ! itulah kemudahan2 yang ada . aku xtaw la klu ada lagi . erm tidak lupa sini ada LIF keh . walaupun 8 tingkat je ! walaupun flat je not apartment or KONDOMINIUM . Flat kau ada ? hahaha . =p

OH, pasal kejiranan kat sini aku tak taw la . aku duduk pun tak sampai sebulan . jiran sebelah umah pun tak kenal lagi . tp dari kaca mata penglihatan aku la kan . kejiranan dia OK kot . seperti contoh raya HAJI . mereka mengorbankan 2 ekor lembu & 1 kambing . wat majlis makan . mereka ada je jemput budak umah aku . Siap bagi KUPON suh amek daging . tp aku tak ambek la . MALU kot . aku tak wat pape . tetiba nk amek daging . Majlis makan pun lagi la . Xkan nk g sorang2 . Wat malu je sorang2 nnt mesti ramai memandang . Papepun penduduk sini memang ROCK la . hehehe . lg 1 kat sini bakal ada pengganti Dato Siti . Budak perempuan jual kuih . Dia akan jerit "kuih...kuih..." manalah tahu kan 1 hari nnt dia ikut jejak langkah Dato Siti . Ok lah . Sampai disini sahaja la . Nak tgk gambar nnt la aku upload . tu pun klu aku rajin la . ok CHOW~

A.i.d.i.l.A.d.h.a. 2.0.1.0.~!


Cite tentang Aidiladha 2010! inilah raya yang paling 'teruk' bg aku . Aku tak sambut langsung ! Pada malam raya aku sudah ditinggalkan . Aku keseorangan dirumah bujang ini . Housemate semua fly ke kampung atau kerumah kakak | abang mereka . Well, orang ada kakak | abang kan! Aku TAKDE ! =)

So pada malam raya jiran tetangga | muslimin muslimat memasak bermacam aneka makanan rendang | ketupat segera | kuah kacang | dan berbagailah mengikut selera mereka tapi aku? aku pun memasak jugak =) aku masak BUBUR NASI! aku letak kentang & sosej je sbg perencah . hmm cuba teka jadi ke tak? HAHAHA . of coz la jadi . jadi jadian . hihihih =p . Ada masalah teknikal sket LOL~ Kekurangan air dowh . Aku rasa aku dah letak banyak air da . Hasilnya tak jadi bubur . jadi nasi lembik je . Blah bawah hangus sket . Akan tetapi tetap DELICIOUS . tengoklah siapa yang memasak . KANNN? Pagi RAYA aku bangun tuk panaskan . Tp lebihan bubur itu dikacau makhluk b'trbangan ! Sayangnya aku lupa simpan dalam peti sejuk rugila . SO buang sajo lah ! kempunan den . Sembahyang RAYA ? Hmm lebuh ! Da bangun tido pun kul 10 in the morning. sembahyang kat BATU CAVES boleh lah ! Santapan hari RAYA , aku goreng sosej . Makan beskut kering cicah tea-O. Aku duk umah je la sepanjang hari BASUH KAIN, tgk SUKAN ASIA guangzhou. blah malam masak MAGGI KARI + GORENG TELUR . eh lupa nak mention AIR TAKDE kot ! aku tak perasan pulak kul brp air xde . maybe 11 lebih kot . kau bayangkan kul 4 ptg baru aku mandi pagi + basuh kain ! aku da meroyan air xde . sabar je lah ! air yg ada pun cukup2 nk buang air kecik | besar . aish dah nasib badan kan . kau mampu beraya cam aku ? tak kan . hanya aku je yg mampu . HAHAHA =) . so cmne? indah tak raya aidiladha aku ni ? INDAH kan . peace yaww! :)

t.a.l.e. o.f. f.r.i.e.n.d.s.h.i.p.~!!


Kita berkenalan bukanlah sehari dua .
Tapi sudah 5 tahun lamanya !
Dari kawan di alam siber .
Sehingga menjadi Sahabat Sejati .
Kita menerima diri masing2 seadanya .
Semakin lama semakin erat semakin akrab
Aku sudah mengangap kau sebagai saudaraku sendiri .
Kau ibarat keluargaku . Kita bagaikan abang & adik .
Walaupun terpisah negeri . PAHIT & MANIS dikongsi bersama .
SUSAH & SENANG diharungi bersama .

TAPI sayang kini semua tinggal kenangan .
Dah nama pun manusia .
MANUSIAKAN BERBUBAH !

Semakin lama semuanya semakin pudar .
Kita semakin jauh terpisah .
Aku sudah tidak mengenali siapa kau lagi .
Sikap dan tingkahlaku kau jauh berbeza .
Aku sendiri tidak pasti apa permasalahannya !
Adakah aku yang SALAH @ kau yang bersalah ?
Mungkin tiada siapa yang SALAH .
Lagipun tiada guna menuding jari .
Apa yang kita dapat ! Nothing kan ?
Walaupun ada ketika kita cuba perbaiki kekurangan | kelemahan .
Kita cuba berbaik lagi tapi TIDAK BERHASIL .
Segalanya sudah ditakdirkan . Segalanya sudah ditentukan !
Aku menerima ketentuan ini dengan redha .
Walaupun pada awalnya bukanlah mudah bagi aku .
ye la, selama bertahun2 SUKA & DUKA dikongsi bersama .
Sehingga saat ini aku masih lagi mengenang persahabatan kita .
Kehilangan kau begitu aku terasa . Aku sendirian kini !
Tiada lagi tempat MENGADU !
Suka atau tidak bukan persoalannya .
Apa yang aku tahu aku harus memulakan kehidupan baru .
Aku tidak mahu menoleh kebelakang lagi !
Yang berlalu biarlah berlalu .
Tiada guna dikenang lagi .
Cukuplah berakhir disini .
:-(

p/s: please keep all my secret !
BTW your secret save with me !
DON'T WORRY ~

Monday, November 15, 2010

O.N.E. & O.n.l.y.~!!


The One and Only BFF yang aku ada kini TIADA lagi . Bukan kerana sudah mati tapi sudah jauh t'pisah . Semakin lama semakin pudar . Semakin lama semakin renggang . Jarang2 'komunikasi . Jarang2 melakukan aktiviti bersama yang pasti akan menjarakkan lagi perhubungan . Bnyk lagi lah perkara yang meruntuhkan persahabatan aku dgn dia . Aku sudah tidak tahu harus dimana lagi ! Tidak tahu salah siapa ! Adakah salah keadaan yang memaksa ? Sudah tertulis tiada rezeki untuk jadi BFF . Terima sahaja dgn redha ! Kehidupan manusia sememangnya begitu . Dimana ada permulaan pasti ada pengakhiran . Begitu juga dgn hubungan p'sahabatan akrab dua insan !

Setelah berfikir masak2, sedalam2nya selama 2 3 hari ni aku nekad utk pergi dari perhubungan ini yang aku rasakan sudah lama terbiar retak menanti belah . Tiada niat untuk mencetuskan KONTROVERSI tapi kadangkala aku harus membuat keputusan supaya hati aku tidak terluka kelak . Apa guna BERTEPUK SEBELAH TANGAN ? Apa guna menanti sesuatu yang tidak pasti ! Mungkin CARA & PANDANGAN kita berbeza . Aku ada pendekatan aku tersendiri begitu juga kamu . Tapi bagi aku kau seperti endah tak endah sahaja pada aku . Kau seakan menafikan akan kewujudan aku . Beginikah caranya kau mengeratkan SILATURAHIM dengan mendiamkan diri? Mengharapkan khabar berita dari kau HARAM tiada! Aku diibaratkan seperti menunggu bintang dilangit jatuh kebumi . HARAPAN lah! Aku SEDIH, KECEWA, PASRAH dgn sikap kau!

Tidak dapat di NAFI kan lagi, kau mmg BFF TERBAIK . Kau mmg BFF yang bagus, bertimbang rasa, BAIK HATI, mmg 1 KERUGIAN jika tidak berkawan dengan kau tp sayangnya dari segi KOMUNIKASI kau FAIL ! Bg kau tidak mengapa tidak berhubungan asalkan aku | kau tahu kita BFF ! CUKUPKAH? Tidak bagi aku . Apa makna BFF bagi kau erk? Apa yg BFF wat ? Duduk mengangkang je kew ? Tunggu aku dah MATI nanti baru kau nk kata MENYESAL la itu ini la . Tapi tidak mengapalah aku pun taknak la berleter panjang ! TIADA GUNA . KAU TETAP SAMA . takde apa yang BERUBAH ! kau tetap DIAM MEMBISU . aku tak kesah la kau nak anggap aku apa . still BFF ke . Kawan Biasa ke . MUSUH ke . it's UP TO YOU ! aku terima sahaja . Lagipun bukan aku sorang je BFF kau kan . BANYAK lagi BFF yang kau nak cara . Ada apa hal aku takda ! KAN ? Aku pun tanak ambil peduli lagi . Mmg ini yg kau inginkn . NO COMMUNICATIONS . Cukup sekadar masing2 tahu kita ni BFF . Jd tak perlu la aku bersusah payah contact kau lagi ! Jimat kredit ! Yeah~

p/s:- so please lepas ni jangan tiba2 hantar msj "hmm the truth is aku rindu kau" | "tetiba je aku rindu kau . hmm"...anta je kat BFF kau yg lain ! nnt bazir plak kedit kau anta kat aku ! OK =)

C.l.a.r.i.f.i.c.a.t.i.o.n.~!


Ok, aku nk wat penjelasan kat sini!
Pada yg mengikuti blog aku [ ada ke? ]
korang pasti ingat aku pernah post entry
title :- BFF & seangkatan dengannya !

SO kat sini aku nak jelaskan kenapa aku bezakan
antara BFF ngan CLOSE FRIENDS ngan KAWAN!

First BFF, bg aku BFF ni tmpt aku cite A-Z
luar dan dalam diri aku ! means zahir & batin la .
Aku share dgn dia apa sahaja .
DUIT, MAKANAN, BAJU, HANDPHONE
apa2 je lah yg boleh di SHARE!
tu maknanya dia mmg BFF aku la an!
sbb tu bg aku BFF ni sorang je dlm hidup . xkan ada 2 3 4 5 org
xkan ko nk cite DARKEST SECRET ko
ataupun your P&C kat 2 3 4 5 BFF kau an!
tak ke nnt org ke 10 11 12 13 14 taw!
lagipun BFF ni boleh BERTUKAR menjadi BIGGEST ENEMY!
Lebih tepat MUSUH dalam SELIMUT!
dia KUNCI KEMUSNAHAN kita .
so klu ko ada 2 3 4 5 org BFF, sanggup ke nk bermusuh?
kalau bermusuhan la . HOPEFULLY NOT la kan!
jarang ada BFF turn ENEMY..
klu ada pun masing2 snyp sbb masing2
meyimpan MOHOR BESAR kan!
=)

2nd pasal CLOSE FRIENDS
ni xpela nk ada sejuta pun. sbb ngan close friends aku SHARE gak
tp dr A-M je la! Tak masuk la P&C or DARKEST SECRET!
BAIK memang BAIK | SAYANG tetap SAYANG
tapi ada limitation la
=)

3rd psl KAWAN BIASA
yg ni ada ke xde ke sama je . BIASA je la .
dah if kita kenal org tu 1 hari pun da jd kawan!
or stakat setahun nampak batang hidung !
xkan kita nk SHARE2 lak an..
just layan biasa je la . secara NORMAL
ye idok?

SO
what do you think?
this is my point of VIEW.
xsuka sudah!
FULLSTOP!

Sunday, November 14, 2010

A.i.d.i.l.A.d.h.a.~!

Sekali lagi aku beraya bersendirian
Setahu aku, my housemate balik kampung .
jd atau tak . xtaw la kan .
if jd kira aku keseorangan la .
Makan maggi la jwbnya .
tahun lepas masa keje KLCC
kwn bg nasi himpit ngan Ayam rendang !
tahun ni dia kata if nk makan, dtg le umah dia .
bnyk pulak transport aku kan .
da r dia duk area Cheras .
aku P.J
jauh kot!

papepun aku xkesah . raya atau tak sama je !
aku tak sama dgn org lain .
org lain suka seronok beraya !
bg aku biasa je .
tahla !
dari dulu lg aku cmni .
org beraya aku duk umah je .
ada org datang | ada org ajk jln
aku ikut je . if xde, aku duk umah !
aku xmencari . aku xmerancang

Walaubagaimanapun
haha.
tetiba . Aku just nk ucap

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA
AIDILADHA 2010

Friday, November 12, 2010

K.e.n.a.p.a.~?

seksanya jiwa raga ini .
dimanakah aku harus mengadu lagi .
dimanakah aku harus pergi .
kenapa harus aku menanggung siksaan ini .
kenapa harus aku ditakdirkan sebegini .
kenapa bukan dia . kenapa bukan mereka .
KENAPA?

Aku sudah tidak kuat lagi .
Aku hanya manusia biasa .
Aku lemah .
Sampai bilakah harus aku begini .
Hanya meniti jalan yg penuh liku !
Tiada siapa yg peduli .
Tiada siapa yg kesah akan aku | tentang aku !
Tiada apa yg bisa aku lakukan lagi .
Hanya berserah sahaja diatas ketentuan ini .

Aku tahu pasti ada yg persoalkan aku !
tp siapa kau ? kau mengalami apa yg aku alami ?
Kau pernah susah spt aku ?
Tak kan ! jadi kau tolong fahami .
tolong mengerti ! jgn merumitkan lagi .
Aku tidak perlu kau mengasihani .
Cukup sekadar memahami .
atau jauhkan diri !
hmm

D.i.s.k.r.i.m.i.n.a.s.i. l.a.g.i.~ !!


Mmg tidak dapat diNAFIkan lg
DISKRIMINASI mmg menjatuhkan !
seperti lagu BUNKFACE - Situasi .

"Diskriminasi menjatuhkan aku,
reputasi kini menjadi bisu,
dan aku, ku layu ooo disitu,
mengharapkan sesuatu yang baru,
itulah impian aku.........."


Aku dah pernah post entry 'diskriminasi' & guna lagu yg sama .
tp itu pasal perhubungan sesama manusia .
kali ini ia melibatkan kerja pula .
setelah seminggu aku mencari kerja
sampai skrg belum nmpak hasilnya .
bila aku masuk bertanya dgn nada yg begitu sopan
"GOOD AFTERNOON, do u have any vacancy available?"
nak taw apa jwpn dia "sorry full already!"
padahal dia letak dpn2 pintu masuk
"NOW HIRING or VACANCY AVAILABLE"
aku nak je sound tepek dpn muka dia
"klu da FULL napa ko letak lagi advertise tu BODOH!"
aku xpasti la adakah ini disebabkan RACIST!
atau rupa paras aku yg HODOH ni
kira tak layak la aku nk bekerja kat situ !!
mmg BODOH la manusia itu .
Aku ni ada la pengalaman jugak walaupun xseberapa .
Aku ni reti jugak nak speaking LONDON !
Aku pandai main COMPUTER . aku terrer FB [ haha ]
sayangnya semua itu tidak pantas lagi didunia ini .
tahlah . SAKIT JIWA !
setiap kali aku pergi interview atau cari kerja .
slalu yg dapat mesti ada rupa paras !!
wlpn dia BISU xpndai nk berkata janji dahi licin .
Mungkin muka spt aku ni sesuai kerja cuci tandas gamaknya!
or angkat bata . jd buruh !!
aku xtaw la nk kata apa lg . i'm SPEECHLESS!
maybe i hv to take another step to get a job!
[ sleeping with the boss ] hahaha!!
arghhh whatever !
xdpt kerja menganggur je la..
tadah besen tggu duit gugur dr langit !!
kau mampu? haha
hmm

Wednesday, November 10, 2010

a.k.u. S.E.D.I.H.~!


ntahla . benarkah aku rasa sebegitu .
hmm aku SANGAT SEDIH ketika ini .
mcm2 hal aku nk kene pk .
ni dtg lagi 1 .
ingatkan setelah 3 4 hari menghilangkan diri
kau muncul m'bawa SINAR .
Rupanya perkabaran buruk .
Salah aku lagi !
Sentiasa aku sahaja yg bersalah .
Apa lagi tah . Better kau amek pisau dan tikam shj aku
dr kau melukakan hati aku sedikit demi sedikit .
tp takpelah . aku REDHA .
aku TERIMA dgn hati TERBUKA .
kau watla apa yg kau rasa BAGUS tuk diri kau .
TERSERAH KAMU !
=)

a.k.u. S.O.M.B.O.N.G. ~ k.a.u.?


aku SOMBONG? dah kau ??
senang je kan ckp camtu . sedap je mulut kau .
kau sedar tak sapa yg sombong sebenarnya ?
aku rasa aku ada je msj .
aku ada je contact .
tp setiap kali aku msj sapa yg BZ . sapa yg bg ALASAN ?
penat . nk tido la . tgh drive la . itu ini la .
tak sampai brp msj da stop .
aku yg BAIK ni..yg mengerti [ kot la ]
ok saje dgn ALASAN kau .
aku TUNGGU jugak kau msj kembali .
tp spt biasalah . nak harap kau msj aku .
spt tggu bintang di langit jatuh ke bumi .
ye la sbb aku kan KAIN BURUK . kau cari bila kau nk guna je .
SAKIT NYA HATI INI . ada kau taw ?
ada kau mengerti ?
takkan .
yang kau tahu hati & perasaan kau shj .
aku ni dah penat nk ikut cara kau !
tak taw la apa aku nk buat lg .
bila aku CARI kau SALAH . Xcari kata SOMBONG .
kau mmg TERBAIK lah!
=)

Y.o.u. H.a.v.e. S.P.O.K.E.N.~!!


"serius, xnk cari lagi da pas ni. take care. gud luck"

k FINE! BUKTI kan..
jgn main ckp je . aku taw ko mampu .
i wish u gud luck . jgn tetiba anta msj

"tetiba je rindu kat kau . hmm"

aku pun dah xheran lg ! watpe b'tepuk sblah tangan .
nak aku je jaga hati & perasaan kau !
nak aku je mulakan semuanya .
DAH KAU ?

BAIKLAH klu ini kesudahanya
aku TERIMA !!!
better u HOLD ON YOUR WORDS!!!
jgn pandai ckp je!!
podahhhh~

Tuesday, November 9, 2010

U.n.g.k.a.p.k.a.n.~!!

Salahkah aku menyayangi setulus hati .
Salahkah aku cuba memahami .
Salahkah aku jika mahu jd yg TERBAIK .
Salah aku kah ?

Sampai satu saat . Aku akan pergi .
Aku sudah muak . Aku mengharapkan pengertian .
Aku sentiasa ada . Aku sentiasa menyayangi .
Cukupkah ?
Adakah ia akan berkekalan ?

Mengharapkan ia terus kekal memerlukan kerjasama 2 pihak
Bukan hanya aku bertepuk sebelah tangan
sudah tentu aku tenggelam . sesat !
Xkan aku shj yg perlu paham semua ini?
Kamu?

Kalau kita KASIH . kalau kita SAYANG .
kalau kita CINTA . klu kita RINDU
UNGKAPKAN lah !
biar kita saling mengetahui .
bukan hanya mendiamkan diri . mengharapkan dia mengerti .
mengertikah KITA ?
susah sangatkah utk mengungkapkan ?
mau tggu sampai bila ?
sampai dia mati !
hmm~

S.a.l.a.h. s.i.a.p.a.~?

Aku sedih sangat bila m'baca kisah2 bahagia manusia2 lain .
kenapa nasib aku b'beza dari mereka ?
apa salah aku ? apa kekurangan aku ?
buruk sangatkah aku ?

Aku KALAH dalam PERSAHABATAN apatah lg PERCINTAAN !
teruk kan aku . tiada apa yg boleh DIBANGGAKAN .
xkan ada org akan b'kata "hey itu BFF aku"..
or apa2 shj yg boleh wat aku rasa hepi..
yg aku taw aku org terakhir mereka cari .
itu pun sbb terpaksa .
klu tidak jgn harap la nk cari .
betapa JIJIK nya aku dimata mereka .

Aku pun heran mana silapnya .
Adakah aku terlalu baik ?
mungkinkah kerana kekurangan harta benda & rupa paras
aku dijauhi !

Kadang2 aku terasa ingin pergi sahaja .
aku manusia biasa . aku ada perasaan
klu tidak suka tidak mengapa . Straight to the point !
jgn HIPOKRIT . senangkan .
aku pun tak perlu nk pk kewujudan kamu lg .
jgn biarkan aku merasakan diri ini dipergunakan shj .
aku juga ada tahap kesabaran .
jgn biarkan ia meletus.
pedih nnt !
hmm .

Monday, November 8, 2010

M.e.n.y.e.r.a.h.~!!


Aku da FED UP dgn kehidupan aku !
serba serbi tak kena .
ada je masalah . ada je halangan .
tak henti - henti .
klu ikutkan aku dah xsanggup nak teruskan
aku mahu semua berakhir disini !
end of this life .

Hati kecil berkata
"Hey PENGECUT ! "
sedarlah kau !
Semua ini UJIAN dari NYA !
Semua ini DUGAAN yg harus kau tempuhi !
persetankan org lain !
hadapi semua ini dgn SABAR .

arghhh . adakah ia SEMUDAH itu ? Semudah ABC !
hmm aku sudah tiada kekuatan lagi utk bertahan .
ada ketika aku rasa mahu saja menyerah .
biarkan TAKDIR menjalankan tugasnya ..
dan aku menyusurinya sahaja
tanpa berjuang !
mungkinkah ?

Apakah ada sinar menanti dihadapan !
atau aku tersungkur ditgh jalan ?
hmm !

Saturday, November 6, 2010

M.a.k.n.a. N.a.m.a.~!

ehsan dari :- Facebook.com!

korang nampak ngan jelas tak??
SO aku da highlight yg betul2 kene dgn aku!!
baca dan fahami ok~

F.a.s.a. K.e.h.i.d.u.p.a.n.~!!


semakin lama semakin jauh terpisah | hati semakin pudar |
kasih semakin layu | rindu terhenti disini |
end of relationship |
salah siapa ?

P.e.r.s.i.n.g.g.a.h.a.n. S.a.h.a.j.a.~!!


PELIK!

bila aku tak msj . kata aku mcm2! sombong la itu ini!
tp time aku msj kau ? kau bz la . ada hal la . nak tido la .
bnyk kali plak tu aku kene bila time aku start msj!
aishh ikut kau la . malas da aku nk msj.
yang aku kesali sgt tu
time kau msj aku . i always been around!!
susah la aku nk kecewakan kau!!
mungkin betul lah kata manusia .
orang takkan sedar akan kita unless kita da mati !
nak tggu aku mati gamaknya!!
kalau mcm tu baik kau amek pisau kau tikam je aku !
cnfirm mati, klu xpun ICU~
Lantaklah!! malas dah aku nk pk..
Bagi kau komunikasi dgn aku jd PENTING bila kau BOSAN shj kan!!
aduh pusing . pusing . pusing.
lu bikin gua sakit hati!
panas . panas . panas
arghhh!

p/s: ini didedikasikan kepada teman2 seperjuangan
yg cari aku sesuka hati mak bapak kau shj !
then kau hilang 1 2 minggu, pastu kau muncul lagi..
kau hengat aku ni R&R ke..
kau datang & pergi sesuka hati!!
SUCK!

N.O. O.F.F.E.N.S.E~!!

i'm a VERY BAD BAD person!
yeah it's me; i'm freak~
i'm ROTTEN heart.
i'm -ve!
i'm STUPID.
i'm UGLY
so what?
HATE me?
Just LEAVE and don't comeback!!
ERASE me from your memory!
=)

Friday, November 5, 2010

i.n.s.e.c.u.r.e


tah kenapa aku berasa sebegitu apabila berhadapan dgn kenalan baru! especially jika kenalan itu aku tidak pernah bersua muka..hanyalah dilaman sembang sahaja..FB, Myspace, Tagged, Ym now Twitter [ br bukak acc. ] sometimes ada antara mereka yg ADD aku ikhlas nk b'kwn rajin komen, anta msj bla3..so aku mcm biasalah melayan dgn BAIK tp kdg2 tu di satu peringkat aku rasa ragu2..tidak pasti or lebih tepat INSECURE la kan..ye La kan, kita xpernah berjumpa.. xtaw hati budi lagi..cmne nk jd CLOSE? kannnn..ada je GIRL/BOY friends cuba merapatkan diri dgn aku...tp aku pula menjarakkan diri aku rasa spt serba salah shj....aku lebih selesa berkwn rapat jika kita sudah berjumpa..ko dah tgk aku cmne..ko da knal aku...mana taw kn dlm gmbr ko puji-puji aku HOT tp bila jumpa?? NAN-ADO..sapa nk jawab! mulalah menjauhkan diri.. hilang tanpa khabar berita...aku SUKA berkwn tp aku xsuka org add aku krn gambar profile!! aku ni kan PHOTOGENIK, dats y la gmbr2 aku chantek..YE KEW?? tp hakikatnya aku ni UGLY, aku takut korang diserang penyakit jantung je..dlm gmbr GORGEOUS, tp dpn2 macam?? bukan merendah diri tp hakikat..mmg mulut b'kata tidak kesah paras rupa la, itu ini tp dlm hati?? hanya kau yg tahu..dats y aku lebih senang b'kwn dgn org yg da kenal aku secara dpn.. wlpn dia org baru..spt contoh rakan kerja..!sbb manusia ni lain2.. rambut je sama color tp hati? aku sedar ada yg xkesah.. open minded...ada yg memilih rupa paras..rupa comes 1st more than attitude | behavior janji kot hot aku kwn je! kannn..? ada je cm2..so SORRY la if kwn2 yg aku xpernah jumpa tu..aku BAIK je ngan korang tp klu nk jumpa atau nk lebih2 sukar sket la..TAPI, jika ada rezeki, jodoh antara kita xkemana jugak kan ok la..aku nk cr jalan nk buang perasaaan INSECURE ni cmne erk? tunjuk ajar ku SIFUU~ =)

D.e.f.i.n.i.s.i. l.a.g.i.~!


Seperti yg aku bilang aku divide kwn2 aku dlm katogeri
aku ni skema sket, ikut sistem pyramid!
haha.

i. bff la kan [ sentiasa ada 24/7 ]
ii. close friends [ dia baik tp jarang ada ]
iii. school friends [ kwn sek. ren/men ]
iv. college friends [ kwn time blaja IPTA/S ]
v. colleague [ rakan sekerja ]
vi. enemies [ back stabber, liar. 2 face and etc ]

so inilah pembahagian bagi aku
xtaw la korang cmne..ada org anggap sapa yg baik tu bFF dia
tp tidak bg aku..bukan mudah nk berkongsi apa2 dgn ramai
cukuplah sorang je bFF aku kan..
yg lain ttp kwn tp dlm pembahagian atas tu la..
aku ttp LAYAN KORANG dgn BAIK apa..
xde la aku PILIH KASIH & yg seangkatan dgn nya kan..
aku OK sahaja..berhibur semua OK..ye idok?
bila SEDIH sume lari..haha
cuma yg no. 6 tu boleh pegi MAMPUS !
bila ko muncul je KEBENCIAN menguasai diri
tp seb bek la aku ni bkn jenis cepat naik darah..
SABAR-SABAR! klu tak dah lama mendapat habuan depan muka!!
lalalalalalalalalalalalalala [ bad romance ]
=)

Thursday, November 4, 2010

B.F.F. D.e.f.i.n.i.t.i.o.n.~!!


Best Friend Forever!

Kwn baik tuk selama2nya..
Kwn yg kenal kita luar & dalam..
Kwn yg terima kita seadanya..baik/buruknya kita
Kwn yg akan pertahankan kita dr umpat keji manusia lain
Kwn yg akan ada diwaktu senang mahupun susah
Kwn yg menyayangi kita sebagaimana kita menyayanginya
Kwn yg menghormati kita
Kwn yg sedia berkorban
Kwn yg saling bantu membantu
Kwn yg menyimpan 'mohor besar' | rahsia kita
dan yang paling UTAMA dia tidak akan berpaling tadah!!

So wat masa ni hny ada sorang saje yg m'punyai ciri2 ini
dalam kehidupan aku...mungkin dia ada kekurangan jugak
tp biarlah yg pntg aku tahu dia ada utk aku
terima kasih SAHABATku TEMAN SEJATI!
=)

ada nk tambah apa2??
addin' in ur blog keh..
post guna title yg sama!!

P.a.k.a.i. M.a.i.n. C.a.k.a.p. J.e.~!!


kata orang INDON
'jangan semberono'
lebih kurang la bunyinya..ejaan? ntahla..
maksudnya 'jgn macam-macam'
ni psl manusia yg sewenang2 nya ckp aku bff dia..
aku xkesah pun sebenarnya, not my problem!
tp yg aku pelik bin HAIRAN la..atas dasar apa kau kata aku bff??
aku hargai niat baik kau..tp ntahla..klu ko bff aku apa yg kau sudah lakukan??
if ko anggap aku bff, so aku pun kene anggap ko bff jgk kew..?
jwb..jwb ye tuan PENGERUSI!!
kdg2 tu aku jd HIPOKRIT sebentar!
gara2 mengaku kau bff aku..nk jaga hati & perasaan kau la..!
aku kan BAIK HATI!! kan? kan?
klu org baca ni mesti kata 'tu pun nk kecoh'
mmg la sbb aku xanggap dia bff tp dia sebaliknya..
pastu duk canang2 aku bff la...itu la ini laaa..
hakikatnya NAN-ADO!
aku pun kadang2 CONFUSE DEFINISI bff!!
apa sebenarnya BFF??
tolong kwn2 explain sket...
knp aku jd BFF kau..?? boleh kau TERANGKAN sket..?
jgn jawab sbb aku dah hiburkan hati kau dgn lawak EXCLUSIVE aku lah..!
UNDENIABLE aku mem'BUTUHkan | memerlukan BFF
tp bkn mudah utk aku anggap seseorang itu BFF
! bukan calang2 org ye bleh jd BFF aku
hahaa..ada CIRI-CIRI yg harus dipatuhi.. [ tipu je ]
papepun if kamu nk anggap aku BFF, terserah kamu aja deh!!
tp 'don't expect me to consider u as my bff'
& klu bleh xperlu nk mention sgt..bkn dpt award pun kan!!
wat masa ni BFF aku hanya blog!
yg lain tu di divide kan dlm pelbagai katogeri!!
ada yg BAIK, sederhana BAIK, pura-pura, penipu, talam 4 muka!!
yg cr aku bila perlu shj! kau mmg kimak!! bla..bla..bla!!
pandai2 la m'bedakan yg mana perlu dijauhi, yg mana perlu didekati!!
pandai la m'bezakan sapa BFF & sapa bukan!
btol x kwn2??
jgn semberono | main entam aje!!
okey damai
peace yaw!
=)

next entry : BFF Definition!

D.a.r.i. D.u.l.u. L.a.g.i.~!


Hmm dr dulu lg,
aku mmg rasa blog aku neh ridiculous sgt..
ye Lah kan, membebel ntah apa2 tah..merapu sana sini!
padahal mana ada org peduli pun...
Aku ada niat utk m'DELETE blog ini tp sayang pulak..
mana tidaknya..LUAHAN hati aku kot..
kisah suka duka aku sepanjang kehidupan ini..
BLOG ni je la 1 1 nya bffl aku..
tempat aku luahkan isi hati.
Sekurang2nya aku LEGA selepas itu..
kira selamat hati aku dari diserang CANCER!
even kadang2 tu aku rasa cam org bodoh je..
rasa dipersendakan org yg membaca!
but as a +ve blogger!
aku tidak peduli lg semua tu..LANTAK la kan
selagi ada sesuatu yg ingin aku SAMPAIKAN, LUAHKAN & KONGSIKAN
aku akan post saje..
dan seperti tagline ini
'ada aku kesah?'
=)

Wednesday, November 3, 2010

A.n.n.o.u.n.c.e.m.e.n.t.~!!


Currently at Petaling Jaya
location PJS 1
near Taman Medan!
ok!

Friday, October 29, 2010

S.w.e.e.t. M.e.m.o.r.y.!


another DIFFERENT story!
distance friendship!!
a friend of mine!
very close! i "LOVE" him!
he nice, kind, caring, handsome bla3..
but unfortunately it's just happened in a short period..
it's all my fault!! i am the one to BLAME- again!!
SEE ~ how bad i am?
hmm~


Actually i was wondering what he's doing..
i already text him but no reply!
not bcoz he's hate me! maybe
last time i heard from him..
he is sick!! CANCER!!
i hope he's fine..
be strong!
may ALLAH bless him..
hmm =|

L.o.s.i.n.g.~!!

another story.
i'm losing..
i'm a freak!!
i miss u so much..
i can't deny it..
throw away my ego..
NAH~ i'm sms'ing u..
do i apologize..?
NO! is that necessary?
it just happened naturally..
am i still mad!! YES..
but u noe me..
i'm weak!
=)

maybe i'm too KIND..
ahakz!

G.o.o.d. & B.a.d. N.e.w.s.


GOOD NEWS

i will move on my life
i will move again to Selangor..
which area?
secret!!

BAD NEWS
i'm still confuse..
i hv bad feelings/thought..
i'm afraid that i might regret later
not enough budget!
i will miss my family.
arghh..

final decision on Sunday..
if not, i will stay here in my hometown!!
oh gosh

Thursday, October 21, 2010

cak..cak..cak!!


cak..cak..cak!!
hahaha
i noe u r happy..
with or without me..
y bother..
so just live ur life!!
just go ahead..just leave!!
no turning back..
no regrets!!

CONCERN..??
not at all..
just dunno how to get rid of u from my life!!
u r so stubborn rite..
me too..
+ve versus -ve = -ve
i won!!
i'm negetive!!
do i care..
cak..cak..cak lah!!
haha
=)

f.a.k.e.n.e.s.s.~!!

before! maybe in September
[ vibration ]
message in!
"the truth is aku rindu ko..hmm"

English translation [ haha ]
"the truth is i miss u..hmm"

a few hours ago
[ vibration ]
message in!
"tetiba terasa rndu kt k0.hmm"

English translation [ haha ]
"Suddenly i miss u.hmm"

So the conclusion is...
very sweet word
sorry talk to the hand!!
pity u!!
=)

evil daus!!
hell yeah~

T.Y.V.M.~!!


THANK YOU VERY MUCH
u broke my heart again!!
it's happen so many times..
this is my punishment!!
maybe i'm deserve it!!
yup bcoz i'm such an idiot..
always believe in u!!
always blinded by ur sweet word!!
i extremely hate myself for
being so fucking nice!!
i can't do anything..
cause that's me!!
i was born with that attitude!!
it will happen again and again untill my last breath!!
it's hurt, very hurtful!!
but what can i do!!
just live my life as usual..
pretending nothing happen..
smiling to the world!!
i'm strong and i will stay strong!!
and u can just get fucking out from my head!!
yeah!

j.u.s.t. l.e.a.v.e.~!


neither love nor hate

i can't said that because
everything just fading away..
deep inside of my heart i still care!!
but sometimes we have to let it go..
i noe its not easy..it take some times!
but we have to face the reality..
Sometimes i myself confuse with my action!!
i dunno if my action is right or wrong!!
whether its good or bad..
i still carry on with it!!
what shud i do? follow my heart?
this relatioship produce more pain than happiness!
so no need to keep it!!
in the end both side will happy..
no argue, no fighting!!
just blame me for everything.. =)
i'm weak!! i'm very bad person!!
i'm asking u nicely, please leave!!
just leave.!

Thursday, October 14, 2010

s.u.c.k.s.!!

i think it's been 2 week I'm not on9!
i don't have internet connection..so bad!
I just stay at home 24/7
i've been watching Commonwealth game most of the time..
so exciting...! but sometimes can be
annoying!! sakit hati!! hehe

Lost contact with outside world..
'katak bawah tempurung'
=)
what's happen to me..
to my life!! it's SUCKs!
i'm just lost myself!!
i can be classified as O.K.U
disable man!! so irritating!
;p

Luckily i still have the spirit
i still believe that someday
my life will turn to something 'extraordinary'
maybe..hope so!
verangan

whatever it is..
i want to donate my blood
sangap sial!!

Sunday, September 26, 2010

N.o.n.s.e.n.s.e.~!!


i dunno what my blog viewers think about me
when they read my blog entry..
sometimes i feel ashamed..talking bullshit!!
nonsense!!
maybe they assume me as a crazy man that
so obsess towards friendship!!
i want to ask u
its that necessary for me to take others point of view?
i do concern bout my blog readers!
but sometimes i just don't care, i have to be ignorance!
i already inform this blog is the way to express my feeling..
to voice out whatever in my thought!! to share my life experience..
IT'S REALLY HAPPENED TO ME!!
or shud i make this blog privacy?
only inviting person can read my blog??
hmm shud i?
but whatever it is i will still share my life story
whether its sweet or bad!!
dat's so me~ DAUS!!

p/s : ahh whatever it is i DON'T care!! huhuhu

H.i.l.a.n.g.~!!


Kadang2 aku rasa aku spt kehilangan didalam diri sendiri..
dulu aku seorang yang ceria, hapy go lucky...
kini masih sama cuma tah ler..aku lebih suka bersendirian..
sebolehnya aku mengelak jika ada yg mencari..
adakah aku menyimpan dendam??
ataupun kematangan hidup melanda diri!
aku tidak tahu mana silapnya aku spt tidak wujud sahaja
dimata teman-teman..!!

adakah aku hanya sandaran shj?
@ perasaan dalaman shj?
aku sedar kekurangan diri...aku tidak handsome, berduit!
sbb itu semakin ramai menjauhi..aku tidak salahkan mereka..
sudah nasib badan..tak selalu kehidupan memihak kita..
sometimes ada dugaan yg perlu kita hadapi..
itulah yang mematangkan kita...
aku tidak kisah tiada kawan klu itulah takdirnya..
aku happy bersendirian..
tiada hati yg perlu dijaga..
tp bila aku mengambil langkah itu..!!
ramai pula yg dtg mencari..
aku serba salah..
selalu disalah tafsirkan..
aku jd keliru
aku hilang
!!

G.u.i.l.t.y.~!!


Aku rasa bersalah pada seseorang ini..
Aku sentiasa sedar bila aku melakukan kesilapan..
Sebahagian diri ini memujuk..Sebahagian lg menghasut!
AKu kalah dgn amarah diri sendiri..
AKu terlalu mengikut kata hati..
Sedangkan aku sendiri pemaaf orangnya..
Tp kerana aku manusia biasa..
Aku turuti bisikan syaitan direjam!!
Aku mmg bersalah..AKu maki hamun..
Aku keluarkan kata2 keji..
walaupun tiada niat dihati...
kerana terlalu marah
telalu mengikut perasaan..
aku telah menghancurkan hati seseorang..
aku sedar terlajak perahu boleh ditarik
tp terlajak kata??
AKu boleh sahaja memohon maaf..
AKu boleh perbaiki kesilapan..
tp yg aku khuatiri disini
adakah kejadian ini akan berakhir selamanya..
atau akan berulang kembali??
kerana aku hanya insan biasa yg lemah..
sbb itu aku mengambil kptsn mengundur diri shj..
biarlah masing2 tenteram menjalani hidup..
aku tidak mahu berdosa lagi melukakan hati dia
kadang2 confuse juga kan..
tp aku harus kuat!!
cukuplah sampai disini..
biar masa menentukan segalanya..

S.a.j.e. S.h.a.r.e.~!!

ni 1 lg cite yg aku ingin kongsi pd pembaca sekalian..klu ada la..ahakz..cite ni ttg salah sorang shbt baik aku ketika di kolej dulu...tp dia benti kolej sebelum bermula semester 4, katanya tidak berminat lg..aku sudah puas menasihati akhirnya aku menghormati keputusan dia...tiada guna memaksa jika hati tidak rela...setelah benti dia smbung pelajaran di sebuah kolej automotif kot..xpasti la..yg aku pasti dia blaja psl mesin2 ni...bidang yg dia suka..siap dia kata dpt dekan setiap sem...then sempat lg dia menghargai aku..gara2 aku pernah mengajar dia matematik lu...alhamdulillah...

Berbalik kepada cerita yang ingin aku kongsikan...pd hari raya ke-3 dia ada call aku dlm kul 2pg...so aku bergayut ngan dia hampir 1 jam lebih...dia ckp dlm bnyk2 kwn kolej tu aku sorang je yg dia slalu contact..dia wat facebook pun sbb nk cari aku...sbb da lost contact gara2 handphone dia dicuri...alhamdulillah silaturahim bersambung lagi setelah sekian lama terputus hubungan..so dlm conversation aku ngan dia tu...dilahirkan rasa kecewa la..dia kata dia xkesah apa org anggap psl dia..dia xboleh ubah tanggapan org...dia juga bilang klu boleh dia nk hilang shj dr mata kwn2 kolej..so aku paham perasaan dia...kata2 dia tu wat aku serba salah gak..sbb aku sendiri pun jarang contact dia walhal dia slalu call aku..aku juga merasa spt apa yg dia rasa...aku juga pernah ingin melenyapkan diri dr kwn2 kolej...aku rasa seperti tersisih sgt...pdhal masa zaman kolej dulu melekat cam gam UHU..mcm2 kongsi bersama...tp itu lah realiti kehidupan...tiada yg berkekalan...aku ada juga nasihati dia supaya bersabar..lgpun xmati pun xde org ingat kita..janji kita jalani hidup dgn baik...rakan sekerja kan ada...alhamdulillah dia sudah bekerja di Melaka..dia ada mengajak aku kesana bekerja..insyaallah klu ada rezeki, aku teringin juga..
merasa dunia Melaka pula..hehehe

So moral of the story...teruskan kehidupan..kwn2 silih berganti..yg penting hati kita...jika kita menghargai persahabatan tu..xkira la jarang contact or xpernah contact..kita pasti menerimanya dgn hati terbuka..well dunia ni kecik shj...1 hr nnt pasti bersua..masa akan mengubati segalanya..jalani hidup dgn gumbira..
=)

K.e.m.a.l.u.a.n.!!

Ini 1 lg pengalaman aku yg *&^%$#@@#$%^&*!!! ntahlah, aku xtaw cmne nk m'gambarkn keadaan itu...nk kata aku ok saje xjugak...terasa spt org bodoh saje!! Begini jalan cerita dia..once upon a time, aku kuar la b'2 ngan kwn aku ni di Suria KLCC...mmg da plan sehari sblum! dia ajak aku tgk wayang ketika itu 'ADNAN SEMPIT' dia begitu ngefans sgt cite tu..pdhal dia udah nonton cite tu...tu pun da 2 3x katanya...kelass!! aku pulak kire first time yg pertama la bg aku..hahaha!! no hal la..sbb aku xkan tgk cite smpai 2x kat wayang bazir kot wlpn cite tu gempak habis... So pd hari kejadian, aku dgn dia pegi la menonton...diajak nonton pulak kat TGV KLCC...bosan jgk la aku asik2 KLCC coz aku & dia pun keje KLCC gak! aku taw sbb apa dia ajk kesitu..sbb awek dia pun keje KLCC gak...kire sambil menyelam minum air le. aku follow saje lah...lgpun mudah sket klu g KLCC..SO dlm wayang tu aku tgk dia duk pegang hp..ada org call, pd mulanya dia xlayan pastu dia angkat gak...then duk sms..aku xtny plak kan...aku jeling2 je la...smbil nonton!! so abes je cite 'ADNAN SEMPIT' kitaorg kuar..tetiba aku t'nmpak kelibat awek dia...so aku pun bgtaw la dia ni..trus dia kejar awek dia..tarik tangan..aku yg dibelakang ni tgk je la...follow dr jauh je la! xkn la aku ikut kejar skali kan....tu bodoh namanya..haha..dari jauh aku nmpak mcm bergaduh!! so aku biar je la..aku wat nampak xnmpak je...tp org sekeliling perasan kot..sbb membe aku tu jenis gamble..dia tarik awek dia cam nk pelok..Well DRAMA sgt kan!! none of my business! last2 aku yang ditinggalkan sendirian...hahaha...dia duk sebok kejar awek dia..ntah apa hal tah..aku terasa cam malu gak r, mana taw kan ada org perasan ke...td b'2 tetiba sorang2 cam org bodoh keseorangan..hahaha...so aku tggu gak la dlm brp minit...then aku decided nk balik je la...tp sblum tu aku singgah kat auntie anne 'btol ke nama kedai tu' confuse sejenak...aku mengidam nk makan roti yg bersalut chocolate! xingat la nama saintifik dia apa!! then tgh2 beratur membe aku tu call..tny aku kat mana!! argghhhh serba salah aku...aku mls nk layan sebenarnya..aku ingat nk blk je la..tp klu xangkat pe plak dia kata..lgpun dia duk call2 + sms2 aku gak..aku pasrah je la...so berjumpa la aku kembali dgn dia..dia ajak lepak kat luar suria klcc tu..ala kat kolam tuuu...so dia pun cite la...gara2 t'salah anta msj je rupanya...itu saje... perempuan klu cemburu masyaALLAH...buruk bebenor..yg jadi mangsa aku la, hilang trus mood nk jalan2 or shopping...lepas dia xplain kat aku, aku minta diri utk pulang.. [ skema gile ] so korang wat la kesimpulan sendiri...pernah x korang alami apa yg aku alami?? padan muka aku kan..ahhahaah

p/s:- gaya penceritaan yang teramat bolok!! hahaah

S.u.k.a. S.u.k.i. K.a.u. S.a.j.e.~!!

Eh senang hati kau je kan...datang & pergi sesuka hati kau je...aku ingatkan kau dah xkan cari aku lg...tup tap tup tap kau muncul lg...aish xfaham la aku dgn kau...ye la kan setelah beberapa bulan kau menyepi..aku skrg da xkesah pun kau cari aku or x..bg aku pershbtn baik antara kita sudah berlalu..lagipun dulu kau pernah bilang....'maafkan aku, aku xkan cari ko lg dunia akhirat'
gara2 aku just xangkat phone call kau yg berkali2 itu..see..skrg kau yg cari aku lg...duk call2 aku..sms la...aku xtaw la apa yg ko nk sebenarnya..aku sengaja tny apa cer kau dgn AWEK kau tu..!!! kau jwb 'NO KOMEN'..knp erk?? da putus ke?? semenjak kau ngan AWEK kau tu kau kn da xmsj aku lg..xcr aku dah...well tp skang tetiba je msj pula..kau boring kau cari aku!! hmm...aku pulak yg baik hati ni duk la melayan kerenah kau..pdhal aku mmg da taw kau sepertinya apa...tidak dinafikan KAU MMG BAIK! =) aku sedar itu..tp itu tidak bermakna kau boleh sewenang-wenangnya!! time raya aku wish ko xreply..alasan kat kmpung xde line..smpai mati ke ko duk kampung tu...tak kan..sekurang2nya da kembali ke KL reply la tp wat bodo..Seriusly aku xMARAH pun...malah aku jwb phone call kau! aku reply sms kau..tp kau wat aku mcm tggul kayu..kau msj aku then tetiba ko menyepi trus...xde la nk end the conversation dgn cara yg btol
'k la t msj lg'
or seangkatan dgnnya..ni setiap kali ko msj aku, ditgh kemuncak sms kau senyap!! aku pernah suarakan ketidakpuasan hati aku ini pd kau..tp kau jwb 'itu mmg cara kau sms'...huh!!!! pelik benar aku!! xmunasabah langsung...xkn la aku je nk kene jaga hati kau..hati aku ni..??? sejujurnya aku xkesah pun kau xcari aku...aku lg gembira... bukanlah aku membenci...tp aku xnk berdosa krn rasa sakit hati aku..ntahla..cuma aku rasa sakit hati je bila rasa dipergunakan..;gpun kau bila ngan AWEK lain, tanpa AWEK lain!! xde pendirian langsung...! papepun terserah ko la...aku ada krdt aku reply...aku kan jenis kwn yg telan je segalanya!! buat baik dibalasnya begini buat jahat lg lah dibenci...whatever!!

Wednesday, September 22, 2010

M.a.j.u. K.e.h.a.d.a.p.a.n.~!!

Yeah!!
Aku harap inilah detiknya..
tiba masanya aku maju kehadapan..
yang belakang hanyalah memori
simpan saja dlm hati..
tidak perlu dikenang lagi..!!

Aku tidak ingin berduka!
Aku tidak mahu lagi kecewa..
Aku hanya dambakan kebahagian!! ( giteww )
Semoga aku cekal mengharungi ranjau berduri duniawi!!
Semoga ALLAH membuka pintu hati
menyinari aku dgn Nur Cayaha Hidayah
Semoga aku dikalangan hambaNYA yg beriman!
=)

Monday, September 20, 2010

L.a.g.u..2~!!

Lagu2 yang aku dgr lately!!

i.D'masiv - Cinta Masih Disini
ii. Afgan - Padamu Ku Bersujud
iii. Fiq feat Mirwana - Manifestasi Cinta
iv. Wali Band - Egokah Aku
v. Data - Mengulit Kenangan
vi. Gil - It's Your Love
vii. Maher Zain - For The Rest of My Life / Hold my hand
bla3..

B.u.k.a.n. Y.a.n.g. T.e.r.b.a.i.k.~!!

Aku tahu aku bukanlah yang terbaik dihatimu!!
aku manusia yang lemah & malang!
Aku tidak boleh mengawal apa yang berlaku..
Jika kau mengerti aku, kau akan faham kenapa semua ini berlaku..
Aku rasakan ketidakadilan yang ketara..
Aku cuba memujuk diri untuk tidak memikirkannya..
Aku cuba mengalih tumpuan..
Tapi aku tidak mampu..
Aku bukan sengaja menyakitkan hati kau..
Tp bila diri rasa ditipu..
Mungkin kita saling tidak mengerti..
Kemahuan aku mengatasi kemampuan kamu...
Aku tiada apa lagi yg bisa aku suarakan...
Aku tidak lagi mengharapkan yang terbaik..
Aku cuma mahu kau pergi jauh dari kehidupan aku...
Itulah jalan terbaik untuk kita...
biarlah aku sahaja yg terluka..
krn sememangnya aku yang bersalah...
aku buta!! lupakan segala episod duka..
jalani hidup masing2 dgn tenang & gumbira
itu sahaja yang aku inginkan!
aku tahu kau pun begitu
selamat tinggal!

K.A.I.N. B.U.R.U.K.~!!


KAIN BURUK!
itulah perkataan yg plg sesuai menggambarkan diri aku...istilah Kain Buruk menyerap semua kotoran...begitu juga aku..aku menyerap sahaja segalanya..perbuatan baik mahupun buruk...kata2 keji & sinis...sikap, tingkah laku, perangai...aku serap semuanya..aku pendam segalanya dlm hati...aku sebenarnya manusia yg plg aneh...sejujurnya aku bukan manusia yg mudah menggambarkan perasaan kpd org lain..aku sedih, kecewa, marah, benci, meluat..aku tidak pernah tunjuk..segalanya ku pendam sahaja...paling busuk yang aku lakukan aku hny mendiamkan diri sahaja..selama mana yang boleh!

Aku manusia yg amat sedar akan diri sendiri! aku tidak bernilai...aku cuma kain buruk!! aku bukanlah intan permata yang boleh menyuarakan rasa, atau mempertikaikan sesuatu.. pedulikah mereka...aku sedar kain buruk spt aku dimana tempatnya... manusia akan mengambil aku, si kain buruk bila ada 'kotoran' dan bila aku sudah menjalankan tugas aku...aku dibuang @ dicampakkan ketepi...aku redha...aku tahu tugas aku, aku taw tempat aku..sebagai kain buruk!! aku pasrah..aku redha...MAAFkan aku jika aku tidak menjalankan tugas dgn sebaiknya..karna aku cumalah kain buruk yg tidak berharga...tersangatlah buruk! tiba masa aku akan dicampak @ dibuang!!..mana ada manusia menghargai kain buruk seperti aku...aku bukan kain sutera yang memerlukan penjagaan rapi, pemerhatian!! aku sangat berbeza...tp yg pasti aku gembira dgn diri aku sendiri..walaupun aku hanya sekadar kain buruk...
=)

I.n.s.a.n.2~!!


Dalam kehidupan aku ini..hanya ada 2 kategori manusia yg penting!!
i. keluarga ii. sahabat
tp kini apa yang aku nampak hny keluarga shj yg ada utk aku!!..mmg benarlah famili sentiasa ada utk kita tidak kira dimana shj..apa jua perkara sama ada baik atau buruk; masalah.penyakit.musibah.yg dtg menimpa..keluarga sentiasa disisi...itu tidak dpt dinafikan lg..jd aku tidak mahu berbahas psl keluarga krn sudah sedia maklum peranan keluarga!! sudah mmg kenyataan kot keluarga adalah segala2nya!! TITIK

Beralih kpd yg ke-2 SAHABAT dr dulu aku mmg memerlukan sahabat disisi..sepanjang kehidupan aku selama 24thn ni mcm2 jenis aku temui..ada yg baik, ada yg sekadar nama sahaja..ada yg mempergunakan..pelbagai lg lah...tp aku xpernah menyerah
kerana bkn mudah utk mengenali hati budi manusia..berbuat baik tidak semesti dibalas baik..berbuat jahat lg lah..digalakkan!!aku taw ada diluar sana yg ikhlas hendak bershbt dgn aku..cuma keadaan tidak mengizinkan..mungkin takdir sudah tertulis..jarak masa kehendak dan lain2..semua tidak menyebelahi...mungkin kerana salah aku juga...aku terlalu memberi & mengharap kpd shbt!! aku taw setiap yg berlaku ada hikmahnya..adakah ini pembalasan utk aku krn hingga saat ini aku tidak mempunyai sahabat sejati yg aku boleh banggakan..Bila mengenangkan semua ini...aku tidak lg peduli...ada shbt or tidak...kdg2 aku lebih rela tiada org mencari aku..aku lebih tenang dirumah...bersendirian tidak bermakna no life!! cuma aku senang dgn keadaan ini...aku tidak perlu pk & mengambil berat ttg org lain!! tp bila shbt dtg mencari aku tidak dpt mengelak sbb aku bukan insan yg KEJAM!! aku lemah...aku tidak mahu shbt b'prasangka buruk terhadap aku! biarlah aku ada utk shbt wlpn shbt tidak ada utk aku!!...
=)

C.i.n.t.a.~!!


Pemikiran & pendapat aku mungkin berbeza dr insan lain...
so bg aku, umur skrg hny ada 3 shj perkara ptg dlm life aku..

1. bekerja
2. membantu keluarga
3. njoy.


kerana bg aku usia begini kita tidak seharusnya memikirkan soal cinta..
kerana ia akan menambahkan lg beban & komitmen kita..
bg aku biarlah lewat 20-an nnt br aku pikir kan soal cinta..
lgpun sudah tertulis setiap manusia diciptakan berpasangan!!
so tidak perlu tergopoh-gapah dalam mencari cinta..
satu hari nnt ia akan datang tanpa diundang!!
tp wat masa ni biarlah aku single & bebas...
aku tidak mahu fikiran ku bercelaru..
hati aku tidak tenteram..
dalam percintaan ada bnyk dugaan kan...
ini hanyalah pendapat aku!! tp aku sedar
ramai diluar sana mengejar2 utk berpasangan!!
baik buruk tanggung la sendiri...!!
itu hak kalian..
aku hanya memerhati!!

p/s:- seorang teman akhirnya mengakui pegangan aku ini benar!!
biarlah solo dari menghabiskan wang ringgit & masa pd
sesuatu yg belum pasti!! bg dia, ada duit kawen terus..
senang..tak perlu la nk bercinta smpai 3 4 tahun..
yg akhirnya terpisah jua...
papepun its juz my point of view...
what's yours!!

M.e.n.c.o.b.a.~!!


Mencoba tuk fahami...tp aku gagal...
aku tidak setabah itu..aku kalah..
tewas dgn tingkah laku & sikap ketidakadilan kamu!
tp apa boleh aku buat...berbalik kpd kenyataan hidup...
aku cuma kain buruk!! digunakan bila perlu..
marah, kecewa, terluka...semua itu tidak berguna..
tiada sapa yang peduli...merintih sahaja sendiri...
luahkan diblog!!
the only 'bff'' yg aku ada!!

R.a.y.a.~!!


Sudahpun 11 syawal..
bermakna sudah 11 hari kita beraya..
tp tahun ini adalah tahun yg plg *&^%$#@
aku xtaw cmne nk menggambarkan raya kali ni...
aku tidak membeli baju raya wlaupun sepasang pun!
pd hari raya p'1 aku cuma memakai suar pendek ngan t-shirt!!
begitu jugak hari raya ke-2...
aku cuma bersuar pendek
malah aku pergi jogging disebelah ptg nya...
begitulah raya yg seterusnya...
aku cuma duduk dirumah goyang kaki
smbil menonton rancangan2 menarik ditb!!...
tidak dinafikan kedatangan sedara mara, teman2,
jiran2 pd hari raya 1 & 2..
tp itu perkara biasa kok! pd waktu itu shj meriah...
aku ada juga beraya dirumah jiran tp itu pun kerna terpaksa shj..
kebetulan aku melepak dgn teman2 diajaknya beraya...
ikut aje la..klu ikutkan hati malas je..
segan kok! tp xnk kecikkan hati org yg mengajak!
so ini jelah 1 satunya rumah aku beraya...
even umah sedara mara pun aku xdtg..
ntah apa la kata mereka kan!!
hmm well ini lah raya aku thn ni...
no gambar-gambar
tersangatlah boring!!
=(

Monday, September 13, 2010

n.o. C.H.O.I.C.E.~!

Sometimes i'm happy!
Sometimes i don't
no matter what happen
i still live my life with smile.
i hv no choice..
enjoy it or end it!
so better i juz accept my destiny..
be strong, be cool..
the rest leave to the almighty - ALLAH s.w.t!
whatever it is
i'm just ordinary human being =)
i'm SORRY

n.o.n.e. o.f. m.y. b.u.s.i.n.e.s.s.!

I dunno what shud i feel..
angry..regret?
bla3
so i juz let it be..
none of my business..
even i might been hurt!
who care? u? nopp
ur life ur decision..
terserah kamu..
=)

Sunday, September 5, 2010

Wednesday, September 1, 2010

I.n.d.e.p.e.n.d.e.n.c.e. D.a.y.~!



Design by:- F| Z
Firdaus Zamri


Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke-53
1 Malaysia Menjana Transformasi..

Tuesday, August 24, 2010

S.o. w.h.a.t.!!


If i keep continue silent!
so what?
what would u do?
it doesn't matter anymore..
i juz dont care!
i really mean it..
pk dong..if my attitude buruk!
juz blah from my life..
what u waiting for..
pusing aku!
:((

B.e.r.a.n.t.a.k.a.n.!

Setelah berkali-kali
aku lali..penat
muak, bosan!
ntah apa lagi perlu aku hadapi..?
ntah bila akan berakhir all this bullshit..
tidak pernah ada penghujungnya..
sentiasa berulang2!
capet2!
OMG~


Monday, August 23, 2010

K.a.r.m.a.!


What u give u get back!
rite babe!
that's KARMA
saya sayang awak!
=)

p/s:- try dgr lagu ni BEST..haha
Fabrizio Faniello - I no can do

Saturday, August 21, 2010

Q.u.e.s.t.i.o.n.a.i.r.e.s~!

1. What is your name and nickname?
- Mohd Nur Firdaus bin Mohd Zamri @ daus!

2. How old are you?
- 24

3. Gender?
- Male

4. Most like! ( 1 Only )
i. Food
- Curry Mee

ii. Drink
- Ice Lemon

iii. Color
- White

iv. Part of Body
- My Cock..hahaha ;p

5. Most dislike! ( 1 only )

i. Animal
- i HATE rat!

ii. Car
- proton juara! oppss

iii. Artist
- **********

6. Which one u prefer & y?

( Male Section! if female skip this Q!)

i. Boxer or Underwear!
- Boxer and Underwear..hahaha! I Like to wear both, cannot choose lol~

( Female Section! if male skip this Q!)

ii. Panties or G-string!
-lol~

( Both Section )

iii. Toyota or Honda!
- Honda, gorgeous!

iv. Bali or Phuket!
- Bali bcoz Indonesia! mudah ngomong kali!

v. KFC or McDonald!
- KFC! Love the chicken! nyum nyum

vi. Perodua or Proton!
- Proton! more options than Perodua

vii. Miami or L.A!
- Miami coz near the beach!

7. Do you

i. Smoking?
- Nop

ii. Alcoholic?
- Nop

iii. Drug Addict?
- Nop

iv. Having Sex?
- Nop


8. Do you

i. Have gf or bf? Who is she/he?
- yes, die already! hahaha ( Single lol )

ii. Have best friend? Do i know him/her?
- Not yet discover! hahaha.. Maybe!

iii. play music?
- Guitar...lalala

iv. Handsome or Beautiful!
- Ugly!

9. Your Music Genre?
- All kind of music as long as nice to listen!

10. Your Ambition when u in standard 1!
- Forget already! Maybe a doctor!

11. If someone asking u to do something outrageous! You?
- Will consider! If having sex, i would! hahaha

12. If u a billionaire, you?
- I love kids so i will use the money to help them especially the orphan!

13. Your Opinion about this questionaire?
- bullshit! haha~

I. l.o.v.e. P.H.O.T.O.G.R.A.P.H.Y.~!

Aku suka photography
Aku suka 'shoot'!
walaupun xpandai sgt!
Aku suka di 'shoot'!
walaupun tak kacak!
Aku suka edit gambar!
walaupun xhebat sgt!
papepun semuanya ttg photography!
Walaupun aku tidak mempunyai DSLR!
Tumpang kwn aje! haha..
Pernah la guna Nikon D5000 & D60!

Antara gambar yg aku 'shoot'



strawberry yg masam!



cactus yg chumel!



ladang tea yg kehijauan!



satay di Satay Station! nyum nyum~



Antara gambar yg aku di 'shoot'



stylo'


Malaysia Next Top Male Model..hahah



Malaysia Next Top Male Model..in my dream only!

R.e.a.l. M.e.~!

Bila org lain yg xpernah kenal aku, baca blog aku ni..
pasti dieorg ingat aku ni seorang yg emosional!
mcm2 aku merepek kat sini..apa boleh buat!
ni je la tempat aku layan feeling!
ermm, ermmm, ermmm,
hahaa..sebenarnya aku ni Happy GO Lucky!
biol, sewel, masuk air, gila2 remaja!
mereng, kecoh, havoq, meriah! dll!

ntah berapa kali nk explain la kan...
tp kerana mengenangkan dunia nk kiamat ni..
aku jadi bengong sket! hahaha..
mengenangkan manusia yang buta hati..
lupa diri! bla...bla...bla...
so klu nk kenal aku add fb ye
mistadausz@rocketmail.com ( firdaus Zamri )
gagagagaga lady gaga!
gaga means nyanyuk keh! haha
okey chow air cincau...

I.d.i.o.t.~!!

Adakah aku terlalu mengambil port dlm frenship!
Salah ke aku bersifat begini..
beria-ria
dedicated 101% to frenship!
very excited!
so nice!

Alangkah bgsnya klu aku boleh ubah sikap aku!
be more ignoring..
wat bodoh.
kan!
i'm such an idiot~
hmm whatever!

K.e.s.i.n.a.m.b.u.n.g.a.n.!

Ini kesinambungan entry aku yg b'tajuk 'missed called'
So aku ingatkan bila aku xlayan..da lama menyepi..dieorg pasrah!
td tetiba je 1 missed call dr manusia tu
then anta msj 'nk email aku'
bila aku tny nk watpe..
dia juz jwb nk add je!
then bila aku tny lg ko nk add apa!
trus not reply!
aku mmg da taw perangai manusia ni...dia pun cam r&r jugak
dtg & pergi sesuka hati! tu aku mls nk layan..
time dia cari aku, aku reply elok2..
tp time aku...dia ignore je..
xtaw la manusia jenis apa..bila nk something cari..
hmm bikin aku panas saja!
fullstop!

F.e.d. u.p.~!


Sudah cukup kesempatan yang aku beri!
Ternyata tiada bezanya..
masih juga sama!
buta hati agaknya..
Dia ingat aku apa!
R&R tempat persinggahan..
datang & pergi sesuka hati..
Alasan yang sama sahaja!
Walhal dia juga yg mau berbaik dgn aku!
Buktikan kata-kata itu tulus! ikhlas..
bukan sekadar omong kosong..!
ya udah, semuanya sudah terlambat!
aku Fed up!
Lantak kau Lah!
aku capet!

p/s:- try to be nice to everyone but in the end aku yg rugi!

A.l.a.i. K.u.r.i.s.!

So Sepanjang aku deactivated account fb! dlm 2 minggu kot..
hny sorang je sahabat perasan aku menghilang lalu meng'sms' aku!

dia:- Weh daus mane pegi fb ko??ke ko remove aku..sedeh gila.
aku:- eh, erm mana ada..aku juz deactivate my fb account lol~ napa rindu aku ek?
dia:- Owh ye ke..igtkn ko remove aku..haha..asl deactivate ??
Rindu la jugk..lame gile xjumpe ko..haha

and the msg continue dgn tny la mcm2..watpe, sehatke..bla3....
so seramai 200++ frens aku in fb hanya sorang je noticed aku menghilang!
mungkin ada yg noticed tp wat bodoh je..
tp xkesah la..aku mmg xde tempat dlm hati dieorg!
ginilah nasib org macam aku...! tp
apa boleh buat tahi kambing bulat kan!

hahaha..hmm back to the sahabat yg ingat aku tu...
actually aku knal ngan dia br je 6 bulan ++ ( masa keje isetan klcc )
alkisahnya dia ni part time promoter lacoste import dr luar!
masa tu brand Lacoste wat fair 8hari dlm isetan!
dia budak lepasan spm..bekerja sementara tggu result!
lgpun 8 hari je kot..kire aku la handle kan..sbb aku supervisor!
masa dia keje dlm isetan tu xde la beria2 pun knal..
nak dijadikan cerita...hari terakhir dieorg kat isetan ( end of the fair! )
aku terserempak dgn dia n the gang kat dpn roti boy..
( hny org pernah g klcc je taw..haha )

time tu aku nk blk rumah..so tegur2 lah an...
masa tu dia b'3! So lg 2 balik naik bas..tinggal la dia sorang
kebetulan aku ngan dia blk naik tren...so dlm tren lepak sesama!
tp aku turun lu kat stesen masjid jamek! dia trn kl sentral!
so sblum aku turun tu dia ask for my phone no.!
aku kasi la...dlm tren ( star ) dia msj aku!

dia:- ni budak yg dlm tren td..haha

tu je 1st msj yg aku ingat dia anta..lebih kurang cm2 la! then mlm tu jugak aku add dia kat fb n ym! so sejak da add kat fb..da xmsj sgt la..sume kat fb or ym! and itu lah hari terakhir aku jumpa dia..ada jugak plan nk ketemu..tp tidak kesampaian..

so moral of the story, kwn br jugak yg hargai aku..
kwn lama..wat bodoh sudah!
ok dats so duniawi!

U.p.d.a.t.e.~!


Lama aku xupdate blog kan!
tggu jap ye..
nah aku post 'sejuta' entry
biar lebam korang baca!
klu baca la..
haha..
ok take ur time!
;)

Sunday, August 15, 2010

M.i.s.s.e.d. C.a.l.l.s.~!

Lately, i try to avoid some people!
dats y i always switch off my handphone!
as usual msg in, "You hv missed calls from bla3"
sometimes when i switch on my handphone
this number also keep calling!
the problem is i don't want to answer..
i dunno y...i dun hv any specific reason!
i noe dis action might hurt them feeling!
but i juz not ready yet!
give me some time!
btw the calling were from two different person!
one of them sent me sms said "knp ko wat aku cmni?"
ntah la..
serba salah aku dibuatnya!
and now they stop calling me!
hmm i dunno what to do..
so i juz let it be..
hmm!

Wednesday, August 11, 2010

pose!

SELAMAT BERPUASA
di Bulan
RAMADHAN al Mubarak!

Tuesday, July 20, 2010

N.e.w. c.h.a.p.t.e.r.~!

Sedih?
Berduka?
Memendam rasa..
semua itu sudah tidak bermakna lagi..
aku tidak mahu memikirkannya..
sudah cukup semuanya
biarlah ia berlalu..
aku kan terus pergi..
kehidupan ini INDAH..
;-)

Friday, July 2, 2010

D.i.f.f.e.r.e.n.t.~!!

Yes time have decide..
Hanya sementara sahaja..
Setelah itu semua kembali berantakan..
Mungkin benar kita sudah tidak sehaluan..
Takdir pun tidak menyebelahi..
Org kata minyak & air tidak mungkin bersatu..
itu perumpamaan yang paling sesuai utk kita!~
"We have different aim & vision in this relationship"
tidak perlu hidup dalam kepura-puraan..
tidak perlu lagi berlakon..
kisah kita hanya tinggal sejarah..
terima shj hakikat..
ini yang terbaik!
;))

Wednesday, June 30, 2010

c.a.p.e.t.t!


Capet bangat!
Penat! Letih! Bosan!
Dasar biskut chipsmore
sekejap ada sekejap xde...
What DO you EXPECT??
hmm~

Facebook kan ada daus!!
c'mon la!
;))

Tuesday, June 29, 2010

R.e.a.l.i.t.y. F.a.n.t.a.s.y.~

Is this for real?
It's become a question to me, to myself!
Suddenly u said something !
Something so surprising..
What makes u change your mind?
i dunno..and i don't want to know..

OK actually that's is not the point..
the truth is i just dunno how to react!
how am i suppose to do?
Happy?
Yes i am happy..very very Happy
but deep inside of my heart I'm still confusing..
It was a good news
but sometimes i curios..
Whatever it is i just follow my destiny..
Let time decide..
hmm

Sunday, June 20, 2010

B.i.r.t.h.d.a.y.~




Yesterday
19 JUNE 2010
was my 24th besday~
HAPPY BIRTHDAY TO MYSELF!
Every year is different,
Actually i dont celebrate my birthday !
In my whole life, as i remember
i used to celebrate my birthday 2 times only..
during my childhood 1 time and then after spm
( combine party with my classmate who born in JUNE )
For me birthday party is nothing compare to spend time with family & friends!
=))This year birthday, during waiting 12 o'clock in the midnight
i was sleeping beauty due to long journey
from Kuala Lumpur to Kuantan..
damn tired!
In the morning of my birthday, i check my phone to see
who wish me Happy Birthday..
I'm so shock & excited bcoz i don't expect
from this two person wish me..
one is my friend that i know in short time..( continue frens in FB )
2ND is my classmate but now he is an actor/model
( well famous people like him wish me?? besides we rarely contact each other)
that so surprising!
and in the afternoon one by one birthday msg coming..
Thanks for those who wishing me..

And at 10 o'clock.44 minute .18 second
one msg coming wishing me Happy Birthday..
this person supposed to be the first person wish me bcoz he is my Best Friend
( don't you think so?? ) hahaha...
obviously you want revenge rite..bcoz during your besday
i'll be the last person who wish you happy birthday..haha
i'm not doing it by purpose...
i'm juz being different..
bcoz every year i always be among the earlier one..maybe the 1st one!
boring! haha
but its ok i dont mind at all bcoz i know
you always remember my birthday..
THANK YOU.. ( where my present?? )
Hehehe

Ok la..btw during my birthday i spend time at Teluk Chempedak!
Eating Choco Top 2 times (hehehe... McD )
ok that so DAUS..
!!





ngan kerol staff aku time keje lu